İstanbul Kartal depremini bir gün önceden bilen Yakut'tan korkutan öngörü

İstanbul Kartal depremini bir gün önceden bilen Yakut'tan korkutan öngörü

İstanbul'da olası bir depremle ilgili olarak dün (18 Haziran 2021) İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, haziran ayı bitmeden batı bölgelerinde 4.5 ve üzeri şiddetinde zelzele beklediğini söylemişti. Bugün (19 Haziran 2021) ise merkez üssü Kartal ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yakut, beklenen 'büyük Marmara depremi' için tahminlerini de paylaştı.

Veri istasyonunda 14 Haziran 2021 günü yükseliş yaşandığını belirterek dün verdiği bir röportajda 'deprem olabilir' uyarısında bulunan Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, "Bu olası bir depremin yavaş yavaş yaklaştığını göstermektedir" ifadelerini kullanmıştı.

KARTAL DEPREMİNİ BİR GÜN ÖNCE BİLDİ

İstanbul'da bugün saat 15.07'de merkez üssü Kartal olan 4.2 büyüklüğündeki deprem meydana gelmesinin ardından gözler bir kez daha Ahmet Yakut'a çevrildi.

Yakut, dün (18 Haziran 2021) yaptığı açıklama şunları söylemişti: "Bolu Mudurnu'da bulunan istasyonda 14 Haziran günü sağlam bir pik oldu. Yani bu, olası bir depremin yavaş yavaş yaklaştığını göstermektedir.

aw348781-05.jpg

Ya Kuzey Anadolu Fay Hattı üstünde özellikle batı bölgesinde 4.5 büyüklüğünde bir hareket olacak. Ya da büyük ihtimalle Akdeniz açıklarında 6 veya üzeri bir deprem olabilir.

15 Haziran ve sonrasına dikkat etmemiz gerektiğini söylemiştim. Önemli bir süredeyiz. Hissedilir bir deprem yakın zamanda olabilir. Ülkemiz haziran ayında 5 ya da üzeri bir deprem yaşayabilir."

"BÜYÜK MARMARA DEPREMİ 2023'E KADAR OLABİLİR"

Muğla ve Aydın açıklarının olası bir depremden etkilenebileceğini belirten Yakut, Marmara depremi ile ilgili ortaya çeşitli iddiaların atıldığını söyleyerek, "Marmara depremi için 2045 deniliyor, 2035 diyorlar. Herkes iyi ya da kötü kendi iddiasını ortaya atıyor. Ben özellikle doğu hareketlerinden sonra Marmara depreminin günden güne yaklaştığını düşünüyorum. 2023'e kadar Doğu hareketlerinden sonra Marmara'ya dikkat etmek lazım" şeklinde konuştu.

aw348781-04.jpg

AFAD SON DEPREMLER

KANDİLLİ SON DEPREMLER

GÜNCEL DEPREM HARİTASI

DEPREM TOPLANMA ALANI SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN