İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyla ilişkili 2 şüpheli daha gözaltına alındı

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısının ardından bombayı bırakan Ahlam Albashır ile saldırıyı planlayanlardan Bilal Hassan'ın sınırı geçmesine yardım eden 2 kişi gözaltına alındı. Öte yandan Bulgaristan'da operasyonlar sonucu saldırının şüphelisi olarak 3'ü Moldova vatandaşı 5 kişi daha gözaltına alındı.

Taksim, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısında patlamayı gerçekleştiren Ahlam Albashır ile saldırıyı planlayanlardan Bilal Hassan'ın sınırı geçmesine yardım ettikleri ortaya çıkan 2 kişi gözaltına alındı.

Patlamanın ardından devam edilen operasyonlar kapsamında zanlılar Albashır ile Hassan'ı sınırdan geçirdikleri belirlenen 2 şüpheliyi daha tespit etti.

Şüpheliler, polisin yaptığı operasyonla gözaltına alındı. İl dışında yakalanan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

2 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

BULGARİSTAN'DA 5 KİŞİ YAKALANDI

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının şüphelisi 5 kişi Bulgaristan’da yakalandı.

Cumhuriyet Başsavcı Sözcüsü Siyika Mileva, Bulgaristan ulusal haber ajansı BTA’ya yaptığı açıklamada, Türk güvenlik yetkilileri ile yapılan iş birliği sonucu, 3'ü Moldova vatandaşı 5 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Mileva, şüphelilerin şimdilik 72 saat gözaltında kalacaklarını, ancak savcılığın şüphelileri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edeceğini aktardı.

Bulgar basınına göre şüpheliler, bombalı saldırıdan 3 gün sonra yasa dışı yollarla Bulgaristan’a giriş yaptı.

Yakalanan şüpheliler arasında, İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı Bilal Hassan’ın yakın yardımcısı olarak gösterilen Amran Abdulrami’nin de yer aldığı kaydedildi.

TUTUKLULARIN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan patlamayla ilgili tutuklananların ifadesinden ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyla ilgili tutuklanan Ahmad Haj Hasan, Yasir Al Korali, Fatma Berkel, Ferhat Habeş, Hüseyin Güneş, Rama Eltaha ve Ahmed Elşeybun'un ifadeleri ortaya çıktı.

İfadelerde, bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir'in Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Ferhat Habeş ve Fatma Berkel'in evine yerleştiği, daha sonra Ferhat Habeş'e ait tekstil atölyesinde kaldığı belirtildi.

“ABİM ÖZGÜR SURİYE ORDUSU’NDA ŞEHİT EDİLDİ” DEDİ

Albashir daha sonra da kısa süreliğine Ahmad Haj Hasan'ın ve Rama Eltaha'nın evinde kaldı.

Ahmad Haj Hasan'ın savunması ise dikkat çekti. Hasan savunmasında PKK'lı olmadığını ağabeyinin Özgür Suriye Ordusu'nda savaşırken hayatını kaybettiğini özellikle belirtti ve “Ben asla PKK’yı tutmuyorum. Benim ağabeyim Suriye Özgür Ordusu’nda şehit edilmiştir. Benim bu olayla bir ilgim yoktur. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

TAKSİM’E GÖTÜREN ARACIN ŞOFÖRÜ KONUŞTU

Yasir El Korali ise Albashir'i patlamanın gerçekleştiği gün de dahil olmak üzere üç kez Taksim'e götüren kişi. Korali kendisinin korsan taksici olduğunu söyledi ve “Türkiye'de 7 yıldır yaşamaktayım. Çocuklarım Türkiye'de doğdu. Eğer bilseydim bu kadın bunları yapacaktı, bu kadını arabama alıp onu götürmezdim” diye konuştu. Korali'nin kullandığı araçta bomba kalıntıları tespit edildi.

Albashir ile Bilal Hassan’ın Suriye’den Türkiye’ye geldikten sonra Esenler’deki tekstil atölyesine taşınarak bir süre burada barındıkları, Bilal’in atölyede çalışan Ahmet Haj Hasan ile, Ahlam Albashir’in ise Ahmet Haj Hasan’ın gayri resmi eşi olan Rama Altaha ile ilişki kurduğu belirtildi. Rama Altaha ve Ahmet Haj Hasan’ın evinde kalmaları da bu irtibattan sonra gerçekleşti.

Ahlam Albashir ve Bilal Hassan atölyede kaldıkları sürede Rama’nın oğlu Ahmet Elşeybun ile Taksim’e ilk kez birlikte gittiler.

NE OLMUŞTU?

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 16.20 sıralarında gerçekleştirilen bombalı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirmiş, 81 kişi yaralanmıştı. Saldırıya ilişkin toplam 51 şüpheliyi gözaltına alınmıştı.

Bu şüphelilerden 2'si serbest bırakılırken, 49'u 17 Kasım'da emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.

Görevlendirilen 29 cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan 49 şüpheliden Ahlam Albashir'ın de aralarında bulunduğu 17'si, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "kasten öldürmeye yardım" suçlarından tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

Savcılık, 3 şüpheliyi adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk ederken, diğer 29 şüphelinin sınır dışı edilmesine karar vermişti.

İstanbul nöbetçi sulh ceza hakimliklerince sorgulanan, aralarında Albashir'in de bulunduğu 17 şüpheli tutuklanmış, 3 şüpheli adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN