Taksim saldırısından saatler önce... Bombacı aynı kıyafetle Esenler'de

Taksim saldırısını düzenleyen terörist Ahlam Albashır'ın Taksim'e gitmeden önce Esenler'de telefonla konuştuğu görüntüler ortaya çıktı.

Taksim'de 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı düzenleyen terörist Ahlam Albashır'ın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Söz konusu görüntülerde teröristin saldırıyı gerçekleştirmeden kısa süre önce Esenler'de çalıştığı atölyenin yakınlarında telefonla hararetli bir şekilde konuşması kameralara yansıdı.

Albashır'ın aynı kıyafetlerle olduğu fakat elinde çanta ve poşetin bulunmadığı görüldü.

TERÖRİST İFADESİNDE 'BİLMİYORDUM' DEDİ

Ahlam Albashır ifadesinde Bilal isimli diğer teröristle taksiye binerek olay yerine gittiklerini elindeki çantayla 40 dakika beklediğini ve çantada ne olduğunu bilmediğini söyledi. Hacı isimli bir başka teröristin 'Çantayı bırak, oradan ayrıl' demesi üzerine olay yerinden uzaklaştığını söyleyen Albashır, parfüm bakarken patlamanın meydana geldiğini ve kaçtığını belirtti. Olayın ardından Esenlere döndüğünü söyleyen teröristin, Ammar Jarkas isimli bir kişiden patlama sonrası 'kıyafetlerini değiştirmesi' üzerine bir ses kaydı da aldığı ortaya çıktı.

TUTUKLANDILAR

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli, sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı.

ALBASHIR MARMARA CEZAEVİ'NE GÖTÜRÜLDÜ

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanan aralarında terörist Ahlam Albashır’ın da bulunduğu 17 kişi, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından, Marmara Cezaevine götürüldü. Tutuklular hastaneden çıkarıldığı sırada orada bulunan bir vatandaş "Allah cezanızı versin. Masum insanlardan ne istediniz ?" diyerek tepki gösterdi.

İlgili Haberler