Bombacı İstiklal'de keşifte! Aynı taksici götürmüş, elinde yine gül var

Taksim'deki terör saldırısının faili Ahlam Albashir'in olaydan birkaç gün önce keşif yaptığı görüntüler ortaya çıktı. Söz konusu görüntülerde 4 Kasım günü keşif yapan teröristin, katliam gününde olduğu gibi elinde gül ile kalabalık arasında ilerlediği görülüyor. Teröristi keşif günü de tıpkı bombalı saldırının yapıldığı günkü gibi örgütün kontrolündeki Yasir Alkoralı isimli korsan taksicinin getirdiği ortaya çıktı.

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü düzenlenen, 6 kişinin öldüğü ve 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; bombalı saldırgan Ahlam Albashir'in İstiklal Caddesi'ne keşif için geldiği görüntüler ortaya çıktı.

Buna göre; terörist Ahlam Albashir, 4 Kasım 2022 günü saat 17:30'da keşif için İstiklal Caddesi'ne geliyor. Bu kez üzerinde mavi bir kot pantolon var. Başı ise olay günündeki gibi siyah bir başörtüsü ile kapalı. Katliam gününde olduğu gibi elinde gül bulunan Albashir, İstiklal'de kalabalık arasında ilerliyor.

KEŞİF GÜNÜ DE AYNI TAKSİCİ GETİRMİŞ

Emniyetten verilen biliye göre; bombacı Ahlam Albashir'i o gün de Taksim’e, tıpkı bombalı saldırının yapıldığı günkü gibi örgütün kontrolündeki Yasir Alkoralı isimli korsan taksici getirdi. Bu korsan taksicinin saldırganı toplam 3 kez İstiklal Caddesi'ne getirdiği belirtildi.

Yasir Alkoralı, 13 Kasım'da da 34 MG… plakalı beyaz aracı ile Ahlam Albashir'i Taksim'e getirmişti.

İlgili Haberler