Taksim saldırısında teröristlerin WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı

Taksim saldırısında teröristlerin WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı

3 aileden 6 canın hayattan koparıldığı, 81 kişinin yaralandığı İstiklal Caddesi'ndeki hain saldırının detayları ortaya çıkıyor. Teröristlerin bombalı saldırı öncesinde ve sonrasında yaptıkları WhatsApp yazışmaları tespit edildi. Saldırının ardından 'kıyafet talimatı' içeren mesaj ise dikkat çekti. İşte teröristlerin WhatsApp yazışmaları...

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısını gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir ve 16 terörist tutuklandı. İstanbul Emniyeti, teröristlerin bombalı saldırı öncesinde ve sonrasında yaptıkları WhatsApp yazışmalarını tespit etti.

TERÖRİSTE "ÜSTÜNÜ DEĞİŞTİR" TALİMATI

Sabah'ın haberine göre, Terörist Ammar Jarkas'ın saldırının ardından kız kardeşine, "Gadir kız eski elbiselerini, geldiği elbiselerini çıkarsın atsın. Atmamız için bir poşete koy" dediği ve böylelikle patlamadan önceden haberi olup kamuflaj için talimat verdiği tespit edildi.

PATLAMA SONRASI GELEN MESAJ: BU O

Ammar Jarkas'ın telefonunda ayrıca Halil M. adlı bir kişiyle yazışmada dikkat çekti. Jarkas'ın, terörist Albashir'in kaçarken çekilen fotoğrafını daire içine alarak 'Bu o' dediği, Halil M.'nin ise; "Allah için beni bilgilendir kardeşim, kardeşim vallahi aklım sizinle meşgul, vallahi öleceğim, benim ve ailen için bilgi ver." yazdığı görüldü.

wp.jpg

KORSAN TAKSİCİYLE YAZIŞMIŞ

Terörist Albhasir'ın gözaltına alınmadan kısa süre önce kendisini Esenler'den Küçükçekmece'ye götüren korsan taksici Ahmet C.'ye "Merhaba" yazdığı, Ahmet C.'nin ise, "Merhaba ablacığım bana durumun hakkında bilgi ver" şeklinde yanıt verdiği görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN