Sosyal medyada gündem olmuştu: İstiklal'de çekilen o videoya gözaltı

Altı vatandaşın hayatını kaybettiği İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen patlamadan sonra çıkan yabancı uyruklu kişilerin çekmiş olduğu video infiale sebep olmuştu. Üç kişinin bulunduğu video sebebi ile bir kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz gün görüntülerin ortaya çıktığı İstiklal Caddesi'nde elleri bulunan poşeti gösterip Arapça konuşma yaparak vücut dilleri ile toplumda infial yaratacak bir şekilde eylemde bulunan ve bunu da sosyal medya platformu TikTok'ta paylaşan üç kişiden biri gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Taksim İstiklal Caddesi'nde üç kişinin ellerindeki poşeti gösterdiği videonun tolumda infial yaratacak tarzda olduğu belirtildi. Tespit edilen şüphelilerin yakalanması sebebi ile çalışma başlatıldığı ve şüpheli A.A'nın Beyoğlu ilçesinde kaldığı otelde yakalandığı aktarıldı.

VİDEO PATLAMADAN ÖNCE ÇEKİLMİŞ

Videoda yer alan kişilerin sosyal medya hesapları incelemeye alındığında, başka bir sosyal medya platformunda aynı görüntüler ile aynı yerde ve aynı kıyafetlerle 6 Kasım'da video paylaşımı yaptıkları görüldüğü belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Her ne kadar görüntüler 13.11.2022 tarihinde İstiklal Caddesi üzerinde meydana gelen patlamayla alay eder gibi bir düşünce oluşturup toplumda infial yaratsa da videonun patlamadan önce 06.11.2022 tarihinde paylaşım yapıldığı görülmüştür. Ayrıca videoda görülen şapkalı şahıs F.R.’nın 08.11.2022 ve A.O.’nun 10.11.2022 tarihlerinde ülkemizden çıkış yaptıkları, bu sebeple ilgili videonun bilinen patlama olayıyla ilgili olmadığı anlaşılmıştır."

Yapılan açıklamada, yakalanan şüpheli A.A'nın adli makamlara sevk edildiği ve konu ile ilgili soruşturmanın devam ettiği aktarıldı.

5834241.jpg5834242.jpg5834243.jpg

NE OLMUŞTU?

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklal Caddesi’nde 14 Kasım günü bomba patlatıldı. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi ise yaralandı. Yusuf Meydan (34) ve kızı Ecrin (Dokuz), Adem Topkara (40) ve Elif Topkara (27) çifti, Arzu Özsoy (38) ve kızı Yağmur Uçar (15) saldırıda yaşamını yitirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN