Soylu'dan Taksim saldırısı açıklaması: Saldırı PKK’nın sivilleri hedef alan tipik saldırısıdır

Soylu'dan Taksim saldırısı açıklaması: Saldırı PKK’nın sivilleri hedef alan tipik saldırısıdır

Türkiye'yi sarsan İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin günbegün yeni gelişmeler yaşanırken İçişleri Bakanı Soylu'dan sıcak bir açıklama geldi. Bakan Soylu, terör örgütü PKK'nın 'ilgimiz yok' dediği saldırı için "Saldırı PKK’nın sivilleri hedef alan tipik saldırısıdır" ifadelerini kaydetti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesinin görüşmeleri başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlığının yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 2023 bütçeleri üzerinde sunum yaptı.

Terörle mücadele konusunda açıklama yapan Süleyman Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Bilinmesi lazım ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti dağdaki teröristin ayakkabı numarası dahil her şeyi bilmektedir.

Mersin'deki de, İstiklal Caddesi'ndeki saldırı da Münbiç'ten oldu. İstiklal Caddesi’ndeki saldırı PKK’nın sivilleri hedef alan tipik saldırısıdır.

Pençe-Kilit’ dahil olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri birçok kahramanlık öyküsünün altına imza atıyor. Uzun yıllardır dışardan terörle tehdit edilen Türkiye, bugün terörü dışarı itmekte ve tarihin en büyük mücadelesini ortaya koymaktadır. Bizim terörle mücadelemiz devam ediyor.

ABD ve dünyanın diğer sözde efendileri etrafımızı terörize ettiği sürece bu mücadele devam edecektir. Terörün kaynağı neredeyse orası kurutulacaktır, sırayla giriyoruz. Avaşin-Basyan, Zap, Gara ve Kandil temizlenene kadar bu mücadele devam edecektir. Bu mücadelemiz Münbiç, Kamışlı, Ayn El Arab yani Kobani, Tel Rıfad, Tel Tamir, Ayn İsa yerlerinden terör örgütleri temizlenene kadar devam edecek.

Allah’ın izni ile yaptığımız mücadele ile 29 Ekim 2023 tarihinde dağlarımızda bir tek terörist kalmayacak.

'UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE EN PARLAK DÖNEM'

Türkiye uyuşturucuyla mücadelenin en parlak dönemini yaşamaktadır. Mücadelemizin 2022 yılının ilk 10 ayında 200 bin operasyon ile 255 bin şüpheliye yasal işlem yapılmıştır. Uyuşturucu PKK’nın en büyük finans kaynağıdır.

'SURİYELİ SAYISI ARTMIYOR'

"Türkiye’de hali hazırda son 4 yıldır Suriyeli sayısı artmıyor, doğan çocuklara rağmen. Ülkemizde halen geçici koruma statüsünde 3 milyon 595 bin Suriyeli, 319 bin uluslararası koruma statüsünde mülteci yabancı mevcuttur.

“HİÇBİR YABANCININ SEÇİMLERDE OY KULLANABİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Orada yaşlı bir amcamız diyor ki ‘Ot yedik, otluyorduk. Allah gün verdi ölmedik.’ Eğer biz 2011’de birilerinin aklına uyup kapılarımızı kapatsaydık o insanların yaşayacağı -emin olun- bundan farklı bir şey değildi. 21. yüzyılda hükümetleri deviren, Avrupa Birliği’ni tehdit eden göçü tüm tahriklere rağmen ve kamu düzeninden taviz vermeden uluslararası hukuka riayet ederek yönetmeyi başardık. Tarih, Türkiye’nin göç yönetimini insanlığın başarı hikayesi olarak yazacaktır. Bir daha asla tarihimize kara leke olarak geçen Boraltan Köprüsü hikayesi yaşanmayacak. Bugün batı ve onların istihbarat servislerinin oyuncağı olan birileri bu başarı hikayesini karalamaya çalışıyorlar.

Şu anda geçerli kanunlarımız kapsamında hiçbir yabancının seçimlerde oy kullanabilmesi mümkün değildir. Bu iftiralar istihbarat örgütlerinin Türkiye’ye karşı operasyonudur. İstisnai Türk vatandaşlığı kazananların sayısı da 50 bini Türkmen olmak üzere 219 bin Suriyeli, 110 bin Ahıska Türkü, 10 bin Uygur Türkü ve 41 bin 908 Afgan olmak üzere toplam 381 bin kişidir. Kaçak göç konusunda ise güney ve doğu sınırlarımızda alınan hem fiziki hem teknolojik hem de beşeri önlemler neticesinde 2016 yılından bugüne kadar 2.7 milyon kişinin ülkemize yasadışı yollarla girişi engellenmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN