İstiklal Caddesi'nde hayatını kaybeden Arzu Özsoy, Yağmur ve Ecrin'in isimleri okullara verilecek

İstiklal Caddesi'nde hayatını kaybeden Arzu Özsoy, Yağmur ve Ecrin'in isimleri okullara verilecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 14 Kasım'da İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen patlamada hayatını kaybeden Öğretmen Arzu Özsoy, kızı Yağmur Uçar ve Ecrin Meydan'ın isimlerinin okullara verileceğini açıkladı.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklal Caddesi'nde geçtiğimiz hafta gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden Öğretmen Arzu Özsoy ve lise öğrencisi olan kızı Yağmur Uçar ile ilkokul öğrencisi Ecrin Meydan’ın isimleri, okullara verilecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yapmış olduğu yazılı açıklamada, İstiklal Caddesi’ndeki meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşların üçünün eğitim camiasından olduğunu açıkladı. Olay yerine karanfil bıraktıkları gün öğretmen ve öğrencilerin isimlerini okullarda sonsuza dek yaşatacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Bakan Özer, “Değerli öğrencimiz Ecrin’in adını Adana’da kendi okuduğu okula verdik. Okulumuzun adı ‘Mithatpaşa Ecrin Meydan İlkokulu’ oldu” şeklinde konuştu.

ecrin-1.jpgecrin-3.jpgesrin.jpg

ARZU ÖZSOY VE KIZI YAĞMUR'UN DA İSMİ VERİLECEK

Saldırıda öğretmenlerin ve öğrencilerin isimlerini vefa ile yaşatacaklarını aktaran Bakan Özer, şu şekilde konuştu:

“Hayatını kaybeden öğretmenimiz Arzu Özsoy ve lise öğrencimiz olan kızı Yağmur Uçar'ın adlarını da İstanbul’da, okul ve konferans salonunda yaşatacağız. Eyüpsultan'da bir okulumuzda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Arzu Özsoy'un adını, okulunun yakınında bulunan Eyüpsultan Düğmeciler Anaokulu'na, kızı Yağmur Uçar'ın adını ise eğitim gördüğü Bağcılar Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi’nin konferans salonuna vermiştik. Değerli öğretmenimiz ve öğrencilerimizin isimlerini vefayla yaşatacağız”.

ogretmen.webp

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıda yaşamını yitirenlerin kimliklerini de şöyle açıkladı:

- Arzu Özsoy -1984 doğumlu

- Yağmur Uçar -2007 doğumlu (Arzu Özsoy'in kızı)

- Yusuf Meydan -1988 doğumlu

- Ecrin Meydan - 2013 doğumlu (Yusuf Meydan'ın kızı),

- Adem Topkara - 1982 doğumlu

- Mukaddes Elif Topkara - 1985 doğumlu. (Adem Topkara'nın eşi)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN