Taksim'deki bombalı saldırıda caninin ifadesinde ÖSO detayı

Taksim'deki bombalı saldırıda caninin ifadesinde ÖSO detayı

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyla ilgili tutuklanan Ahmad Haj Hasan, Yasir Al Korali, Fatma Berkel, Ferhat Habeş, Hüseyin Güneş, Rama Eltaha ve Ahmed Elşeybun'un ifadeleri ortaya çıktı. Albashır ifadesinde, abisinin ÖSO'da üst düzey komutan olduğunu, Münbiç'te YPG'nin üst düzey yöneticileri tarafından aleyhlerinde casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklandığını söyledi.

İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili tutuklananların ifadesinden ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyla ilgili tutuklanan Ahmad Haj Hasan, Yasir Al Korali, Fatma Berkel, Ferhat Habeş, Hüseyin Güneş, Rama Eltaha ve Ahmed Elşeybun'un ifadeleri ortaya çıktı. Sabah gazetesinin aktardığına göre Albashır ifadesinde "Abim, ÖSO'da üst düzey komutandır, YPG yöneticileri beni aleyhlerine casusluk yaptığım için tutukladı" dedi.

Dilek Yaman Demir imzalı haberde Albsahır'ın ifadesinde şunları dediği aktarıldı:

"Abim Muhammed, Özgür Suriye Ordusu'nda üst düzey komutandır. Muhammed, DEAŞ saldırısı sırasında yaralanmış ve iki bacağında da protez takılıdır. 2017 yılında Ablam Meryem'le YPG kontrolündeki Münbiç'e gittik. Burada Ahmet A. ile sevgili olduk. 2 ay sonra ayrıldık. 2 ay boyunca benden YPG için bir talepte bulunmadı.

GÖZLERİM BAĞLIYDI, GÖRMEDİM

Münbiç'te YPG üst düzey yöneticileri beni aleyhlerine casusluk yaptığım için tutukladılar. 1 ay Münbiç'te cezaevinde kaldım. Cezaevinden çıktıktan sonra, 'Hacı ile görüşeceksin' diye beni aradılar. Hacı üst düzey sorumluydu. İlk seferinde gözlerim bağlıydı. Görmedim. Sen ÖSO'ya çalışıyorsun dediler. Birkaç hafta sonra yeniden beni Hacı'ya götürdüler. Bu kez gözlerim açıktı. Vücudunun görünen yerinde dövmesi vardı. Beni ÖSO'ya casusluk yapıyorsun ailene zarar gelecek diye korkuttular."

'TAKSİM'E BİRKAÇ KEZ GİTTİM'

Albashır şunları kaydetti:

"Bilal beyaz tenli siyah sakallı vücudunda lekeleri olan ufak tefek biridir. Bana zorla sahip olmaya çalışınca ben evi terk ettim. Hacı ise, 'Bilal ne isterse yap yoksa abin ve ablana zarar gelir' diye korkuttu, ben de Bilal'e döndüm. Hacı ve Bilal'in talebiyle birkaç kez Taksim'e gittim. Bilal bana Taksim'de çok polis var mı diye sormuştu.

PATLAMANIN GERÇEKLEŞTİĞİ YERİN VİDEOSUNUN OLMASI TESADÜF

Taksim'e iki kez korsan taksiyle gittim, döndüm. Hacı benden Taksim heykelinin önünde video çekmemi istedi. Ben de bu sebeple hacıya göndermek üzere Taksim'deki heykelin önünde video çektim ve gönderdim. Sonrasında etraftaki mağazaları çektim. Görüntülerdeki patlamanın gerçekleştiği yerin videosunun olması ise tesadüf. İsteyerek çekmemiştim.

Bilal uyuşturucu içer. Ben içmem. Olay günü Taksim'e gideceğimiz gün bana rahatlatıcı olduğunu söylediği bir adet hap verdi. Ben hapı neden veriyorsun diye sorduğumda, 'Benim üstümde kalmasın sen taşı' dedi. Bilal gideceğimiz gün ilk kez bu kadar iyi davranıyordu. Korsan taksi çağırıp gittik. Yolda biriyle konuşup, 'Tamam kardeş geliyoruz' diye biriyle konuştuğunu birine bilgi verdi. Elindeki çantayı bana verip 'sen gez ben geleceğim' dedi. Çantayla araçtan indim. İstiklal'e doğru yürümeye başladım.

HACI, 'ÇANTAYI BIRAK, ORADAN AYRIL' DEDİ

Çantayı alıp, İstiklal Caddesi'ne girdim. Çantaya baktığımda içinde cips, kek gibi yiyecek poşetleri vardı. Alt kısımda yumuşak dokulu bir paket vardı. Korktum 112'yi aradım. Çıkan şahısla Türkçe bilmediğim için konuşamadım. Korkmuştum. Bu sırada Hacı aradı. Benim arkadan çekilmiş bir görüntümü gönderdi. Görüntüyü anlayamadan Hacı, 'Çantayı bırak, oradan ayrıl. Başkası gelip çantayı alacak' dedi. Ben de bırakıp gittim."

AHMAD HAJ HASAN DA ÖSO İLE BAĞLANTISINI AÇIKLAMIŞTI

Ahmad Haj Hasan da ifadesinde ÖSO ile bağlantısını açıklamıştı. Hasan savunmasında PKK'lı olmadığını ağabeyinin Özgür Suriye Ordusu'nda savaşırken hayatını kaybettiğini özellikle belirtti ve “Ben asla PKK’yı tutmuyorum. Benim ağabeyim Suriye Özgür Ordusu’nda şehit edilmiştir. Benim bu olayla bir ilgim yoktur. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN