İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında 5 şüpheli daha tutuklandı

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında 5 şüpheli daha tutuklandı

Beyoğlu'ndaki bombalı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 5 şüpheli, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından çıktıkları duruşmada, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'nitelikli kasten öldürme' ve 'göçmen kaçakçılığı' suçlarından tutuklandı.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 Pazar günü saat 16.20'de terör örgütü PKK/YPG'nin düzenlediği bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı.

5 ŞÜPHELİYE DAHA TUTUKLANDI

Saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Suriye'nin Azez bölgesinde yakalanan 'Hüsam' kod adlı şüpheli ile Ahlam Albashir ve firari şüpheli Bilal Hassan'ın illegal yollarla Türkiye'ye geçmesine yardım edenlerin de bulunduğu 5 şüpheli, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan 5 şüpheli 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'nitelikli kasten öldürme' ve 'göçmen kaçakçılığı" suçlarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Şüpheliler, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

19 KİŞİ TUTUKLANDI

Bombalı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada daha önce 51 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 2'si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, aralarında İstiklal Caddesi'ne bombayı bırakan Ahlam Albashir'in de bulunduğu 49 kişi, geçen perşembe günü adliyeye sevk edilmişti.

49 şüpheliden 17'si tutuklanmış, 3'ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, 29'unun ise sınır dışı edilmesine karar verilmişti.

Soruşturmanın devamında gözaltına alınan 8 şüphelinin de 3'ü dün adliyeye sevk edilmiş, 2'si tutuklanmış, 1'i serbest bırakılmıştı. Dün itibarıyla soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 19'a yükselmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN