İYİ Parti lideri Akşener: Bir değil iki otokratik yapıya karşı mücadele ediyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akşener, "Türk siyasetinin bugün içerisinde bulunduğu ortamda biz aslında bir değil iki otokratik yapıya karşı mücadele ediyoruz. Üstelik her iki yapının da yöntemleri aynı zihniyetleri artı çıkarları aynı" dedi. Akşener, Erzincan'daki maden faciasında yaşananları hatırlattığı esnada gözyaşlarını tutamadı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener, grup toplantısı öncesi partisinin yerel seçim adaylarını da duyurdu.

Akşener, İYİ Parti’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Nusret Cömert olarak açıkladı.

CHP'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Öte yandan Artvin adayını da açıklayan Akşener, CHP'den istifa eden mevcut Belediye Başkanı Demirhan Elçin'in İYİ Parti'den aday olduğunu duyurdu.

Açıklamalarında gündeme dair değerlendirmede bulunan Akşener, "Bizim için kendinden olmayana nefret saçan iktidar diliyle kendine laf edene öfke kusan ana muhalefet arasında hiçbir fark yoktur.

Türk siyasetinin bugün içerisinde bulunduğu ortamda biz aslında bir değil iki otokratik yapıya karşı mücadele ediyoruz. Üstelik her iki yapının da yöntemleri aynı zihniyetleri artı çıkarları aynı" ifadelerini kullandı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Konuşmasının son bölümünde Erzincan'da yaşanan maden faciasına değinen Akşener, Aytekin Ataş'ın seslendirdiği "Var Git Ölüm" şarkısını açtığı esnada gözyaşlarını tutamadı.

1kapak-003.jpg

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

İLİÇ'TEKİ HEYELAN FELAKETİ

"Erzincan’ın İliç ilçesinde heyelan, Antalya’da sel felaketi yaşandı. Selde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İliç’te hala ulaşılamayan 9 işçimize bir an önce ulaşılmasını diliyorum.

İktidarın iflah olmaz rant telaşı göz göre göre insanlarımızın hayatını tehlikeye sokuyor.

Antalya'nın bir an önce afet bölgesi ilan edilmesi için Meclis Başkanlığı'na bir kanun teklifi sunduk.

MİADINI DOLDURMUŞ BİR İKTİDAR

Miadını doldurmuş bir iktidarla karşı karşıyayız. Kasım 2002’de iktidara geldiklerinde enflasyon yüzde 30'du. Bugün enflasyon Instagram filtrelerini aratmayan TÜİK filtresine rağmen yüzde 65’e dayandı. Hatta biliyorsunuz artık hayatımızda AK Parti iktidarının ekonomi literatürüne kattığı bir terim var: Hissedilen enflasyon. O da neredeyse yüzde 130’a ulaştı.

BEŞ YILDA DÖRT KEZ EKONOMİ POLİTİKASI DEĞİŞTİRDİLER

Yıllardır tek haneli faiz tek haneli enflasyon diye gezdiler, 21 yılın sonunda ise başladıkları yerin bile gerisine düştüler. İstikrar dediler son beş yılda altı kez Merkez Bankası Başkanı değiştirdiler. İstikrar dediler son beş yılda dört kez ekonomi politikası değiştirdiler.

6 ŞUBAT YARASI KAPANMIYOR

Tertemiz niyetlerle uyunan bir gecenin kapkaranlık sabahının yıldönümüydü. 6 Şubat'ta gerçekleşen depremlerin birinci yıl dönümüydü. Buradan bir kez daha kaybettiklerimize rahmet diliyorum. Türk milleti olarak bir kez daha başımız sağ olsun. Aradan bir yıl geçmesine rağmen iktidar tarihimizin en büyük felaketlerden birinin yarasını ciddiyetsizlikle sarmaya çalışmaya aynen devam ediyor. Hal böyle olunca da maalesef yara kapanmıyor, sürekli kanıyor.

HATAY'DAKİ PROTESTOLAR

Hataylılar o gece birbirinizden bir farkınız yok dediler nitekim ana muhalefetten de gösterilen tepkiyi hazmedemeyenler çıkıp dediler ki ‘protestocuların kim olduğunu biliyoruz’ hatta tek tek saymış olsalar gerek ki sonra bir de ekleme yapıp 100 protesto yaşandıysa 99’u hükümete yöneliktir dediler.

İKTİDAR DİLİYLE ANA MUHALEFET DİLİ ARASINDA FARK YOK

Bizim için kendinden olmayana nefret saçan iktidar diliyle kendine laf edene öfke kusan ana muhalefet arasında hiçbir fark yoktur.

Türk siyasetinin bugün içerisinde bulunduğu ortamda biz aslında bir değil iki otokratik yapıya karşı mücadele ediyoruz. Üstelik her iki yapının da yöntemleri aynı zihniyetleri artı çıkarları aynı.

YRP’YE ALKIŞ TUTULMASI RİYAKARLIĞIN DİBİ

Seçimlere ayrı gireceğiz dediğimizde başımıza gelmedik iş kalmadı. Cumhur İttifakı’nın paydaşı Yeniden Refah Partisi ayrı girmeye kalkıştığında inanamayacağım yoldaşların bazıları da o derece ki orada YRP’ye alkış tutulması riyakarlığın dibidir. Ben hayatımda böyle bir sahtekârlık görmedim. Onlar YRP’ni övüyor, öbür taraf ateş ediyor. Ters bir durum olduğunda 24 saat şahsen bana partimin mensuplarına söven ne idüğü belirsiz gazeteci kılıklı tiplerin, uzman kılıklı tiplerin ne yapacağını hakikaten merak ediyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN