İYİ Parti lideri Akşener'den ittifak açıklaması: Bundan sonra bir araya gelmek zor

İYİ Parti lideri Akşener'den ittifak açıklaması: Bundan sonra bir araya gelmek zor

İYİ Parti lideri Akşener TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. CHP kurultayını hatırlatan Akşener'in 'ittifak' açıklaması dikkat çekti: Bundan sonra bir araya gelmenin zorluğunun işaretidir bu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün yaptığı grup toplantısında CHP'nin kurultayına gönderme yaptı. 'Kongrede herkese selamlar gitti biz hariç' diyen Akşener açıklamalarına yerel seçimler öncesi dikkat çeken 'Bundan sonra bir araya gelmenin zorluğunun işaretidir bu' notunu düştü.

Meral Akşener'in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

-Bugün 8 Kasım. Azerbaycan Türk dünyası için anlamlı bir gün. 44 gün süren Karabağ savaşında milli zafer günün 3. yıl dönümü. Biz Karabağ'ın özgürlük mücadelesinde hep yanında olacağız.

-Bizler hatırlar mısınız? 80 öncesinde Mustafa Celiloğlu'nun öldürüldüğü söylendiğinde her şehirde mevlüt okutmuştuk. Yıllar sonra anlattığında şaşırmıştı. Hiç tanımadığımız bu mücadeleci insanlar var olsunlar.

-2 gün sonra 10 Kasım. Atatürk'ü ebediyete uğurlayışımızın bir yılbaşı daha. Mustafa Kemal bir mücadeledir. Mustafa Kemal bir gururdur. Bir büyük destanın adıdır. Hep birlikte 29 Ekim'de aynı duyguda paylaşmıştık. 10 Kasım'da yine aynı duyguda aynı hüzünde buluşacağız. Diğer yandan siyasi hayatını Gazi Mustafa Kemal'e düşmanlık besleyenlerin acizliklerine şahit olacağız.

-Onlar kalplerindeki hırsı bize dayatamayacaklar. Her Türk gencinin kalbide Mustafa Kemal'in yaşatılmasına engel olamayacaklar.

'ENFLASYONLA MÜCADELE PLANI HALA YOK'

-Enflasyon mücadelesi zorlaşarak devam ediyor. İktidar ekonomimizdeki krizi derinleşiyor. Enflasyonla mücadele planı hala yok.

-Ülkemizde siyaset milletten kopuk bir anlayışla yapılırken suni gündemlerle vakit öldürülürken biz yine milletimize gittik, dertlerini dinledik. Biz emekli maaşlarını asgari ücret düzeyine çıkartın diyoruz ama ülkemizde 7 bin 500 lira alamayan insanlarımız var. Yahu sizin hiç mi vicdanınız mı sızlamıyor.

'İKTİDAR ZORBALIĞI'

-Akran zorbalığı var ya bu da bildiğiniz iktidar zorbalığı. Tarım 1 koyup 5 alacağımız bir yatırım alanıdır. Tarıma önem verilirse Türkiye'nin önünde hiçbir güç duramaz. Ak Parti'de böyle bir vizyon yok. 22 yılda geldiğimiz durum orda da.

-En çok parmak sallanan Genel Başkan benim. Allah izin verirse o parmakların hepsini kıracağım.

-Bu düzeni değiştireceğiz. Ülkeye kazık atan herkesi silmezsem adımı değiştireceğim. Garibanları üzenleri silmezsem adiyim.

'BATI NETANYAHU'NUN TERÖRÜNÜ GÖRMEZDEN GELİYOR'

-4 bin 232 çocuk öldü son bir haftada, Gazze'de yaklaşım 10 dakikada 1 çocuk öldürülüyor. Gözü dönmüş Netanyahu'nun savaş suçlusu olması için daha kaç çocuğun öldürülmesi gerekiyor. Tüm dünyaya özgürlük pazarlayan Amerika sesini çıkarmıyor. Fransa ölen Filistinli çocuk olduğunda Netanyahu'ya destek ziyaretinde bulunabiliyor.

-Batı Netanyahu terörünü görmezden geliyor.

-BM Genel Sekreteri bile katil Netanyahu'nun Gazze'deki mezalimin karşısında sadece "dehşete düştük" demekle yetiniyor. Dünyanın göstermiş olduğu bu vurdumduymazlık tarih kitapların utanç vesikası olarak yer alacak. Bu vahşetin daha nesini tartışacağız. Böyle bir vicdansız böyle bir umursamazlık olabilir mi?

-İsrail-Filistin arasında 80 yıldır süre gelen bu çatışmanın çözümü Netanyahu'nun bu zihniyetinden kurtarmaktır.

DEPREM

-8 ay önce deprem yaşadık. Depremden sonra Türkiye güvensiz binalar çöplüğüne dönüştü. Daha fazla rant için bina dikiyorlar. Şehircilik alanında geride kaldık. İç göçü özendirmeye başladılar. 10, 15 devasa şehirde toplanmayı planlıyorlar. Bağcılar, Erdoğan'ın itiraf ettiği 'ihanet ettik' dediği yerdir.

-Evler bitişik, vatandaş nefes alamıyor. Bir yere gitmek için çile çekiyorsunuz. Parklar bile yok. Bir karış boş alan bulsalar imara, ranta açıyorlar. İşte size AK Parti'nin planlaşma zihniyeti.

-Milyonluk 5 şehir yerine, eşit sayıda şehirler yapacağız. Yerel yönetimlerde ahlaklı insanları göreve getireceğiz. Şaibeli iş olmayacak. Firmalar denetlenecek. İhaleler kapalı zarfla yapılacak. İmar planlarından oluşacak rantın birilerinin cebine değil kentin faydalarına aktaracağımız bir sistem oluşturacağız.

'5'Lİ ÇETENİN PARASIYLA BÖYLE OLMUŞUM'

-Kılıçdaroğlu'na karşı çıktık diye Özel'in en büyük fanları oldular. Ben 5'li çetenin parasıyla böyle olmuşum. Bir güldüm, bir güldüm... Kılıçdaroğlu'na en büyük hakaretleri ettiler. Kaybetti diye. Oturup şükür namazı kıldım. Kral öldü, 2023'a damga vuranlar aynen yerinde duruyor. Bizlere bol miktarda hakaret edildi. Ateşli konuşmalar yapıldı.

-Ben kimseyi sırtından hançerlemedim. Her şeyi yüzüne söylerim herkesin. Ölmüş anama sövüldü. Ben olmadığıma göre hançerler kimin?

'İTTİFAK' AÇIKLAMASI: BUNDAN SONRA ZOR...

-Kongrede herkese selamlar gitti biz hariç. Bundan sonra bir araya gelmenin zorluğunun işaretidir bu. Bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız. Siz isteseniz de ben bundan sonra olmam.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN