İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Aksu'dan İBB'nin teklifi reddine ilginç gerekçe

İBB'nin 500'ü engellileri taşımaya tahsis edilmek üzere 5 bin yeni taksi teklifi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında oy çokluğuyla 13. kez reddedildi. Toplantıda konuşan Taksiciler Odası Başkanı Aksu, "Hak ettiğimiz ücretlendirme yapılırsa, taksi yolcusunda azalma olur, taksi ihtiyacı varmış gibi hissedilmez" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 500'ü engellileri taşımaya tahsis edilmek üzere 5 bin yeni taksi teklifi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında oy çokluğuyla 13. kez reddedildi.

Toplantıda konuşan İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, şunları söyledi:

"13 defa değil herhalde 14-15 defa gündeme geldi. İBB'nin yeni iradesinin olmazsa olmazı toplantıların demirbaş konusu oldu. Artık UKOME gündeminde 5 bin taksi sayısının artışı var mı yok mu artık merak etmiyoruz. Siz varsınız diye bu kelimeyi tekrarlamak istiyorum. Sanki İstanbul'da bütün sorunlar bitmiş gibi, sadece taksi sayısının artışı şartmış gibi ısrarlı bir şekilde bu konu gündeme geliyor. Sizlerden bir ricam var özellikle bürokratlar olarak. Yurt dışına sık sık çıkarsınız, İstanbul gibi metropol şehirlerde bir konunun 13 defa gündeme gelip reddedildiğini tekrar ısrarlı bir şekilde gündeme gelebileceğini oralarda sorarsanız memnun oluruz. 2021'in 12. ayında taksi tarife ücretlerine yüzde 36 zam yapıldı. Biz her zaman şunu ifade ediyoruz. Hak ettiğimiz ücretlendirme yapılırsa, taksi yolcusunda azalma olur, taksi ihtiyacı varmış gibi hissedilmez. Zaten şu anda işlerimiz, taksi sektöründeki yolcu sayısı yüzde 25 oranında azaldı. Ayrıca malum dünyada bir ekonomik kriz var, Türkiye'de de yansımaları var, yakıtın pahalı oluşundan dolayı trafikte bir rahatlama var. İstediğimiz zamanda yolcuyu yerine bırakıp tekrar diğer yolcuyu almakta zorlanmıyoruz. Onun için şuanda taksi vatandaşımızın çektiği bir sıkıntı yok."

AKSU'DAN ENGELLİLER İÇİN TAKSİ TALEBİNE YANIT

Aksu, 500'ü engellileri taşımaya tahsis edilmek istenen yeni taksi teklifiyle ilgili de şunları kaydetti:

"Sürekli anlata anlata yorulduk bıktık ama siz ısrarda yorulmadınız, tabii ki doğal hakkınız. Bu konuda biraz önce sunumda da gördük Cumhurbaşkanlığımızın strateji ve eylem planı çalışmaları var, Ulaştırma Bakanlığı'mızın çalışmaları var. Eğer biz şimdi engelliler konusunda gerçekten bilimsel bir çalışma yaparak taksi erişiminde bir sıkıntı var ise var olan taksilerin taksilerin içerisinde ihtiyaç doğrultusunda çalışma usul ve esasları belirlenmek şartıyla bu dönüşümü sağlayabiliriz. Biraz önce sayın başkanımız konuştu, herkes engelli adayı cenabı Allah'ın takdiridir. Bir dakika sonra ne olacağımız belli değil. Engellilere hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur tabii. Var olan ticari araçlardan dönüşüm sağlayabiliriz. Değerlendirmeler yapılır. Bu konuda çalışma yapabiliriz. İki tane aracımızı dönderdik. Gerçekten hiçbir talep yok. Ayrıca zaten İBB ve ilçe belediyeleri böyle bir hizmeti veriyor, verebilir de. Diğer 5 bin plaka sayısının artışına gelince gerçekten bilimsel çalışma da var, İstanbul'da taksi sayısının artışına ihtiyaç yoktur diyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN