YAŞ'ta kritik atamalar: Kara Kuvvetleri'ne yeni komutan

YAŞ'ta kritik atamalar: Kara Kuvvetleri'ne yeni komutan

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesinin belirleneceği Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Yüksek Askeri Şura kararıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığına Orgeneral Musa Avsever atandı. Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarının görev süresi 1 yıl uzatılırken, yeni terfilerle 240 olan amiral ve general sayısı da 266'ya yükseldi.

Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantısında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral Musa Avsever atandı, 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 56 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

Şura toplantısında ordu yönetim kademesindeki emeklilik ve terfi dosyaları ele alındı. YAŞ'ta alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YAŞ toplantısının ardından onaylanan kararları açıkladı:

"44 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 320 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır.

17 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi. Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Musa Arsever oldu. 240 olan amiral ve general sayısı 266 yükseltildi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın görev süresi YAŞ kararıyla 1 yıl uzatıldı.

30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olmak üzere 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 56 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiştir.

Bir general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2021 tarihinden, 29 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere emekliliğe sevk edilmiştir."

CÜBBELİ AMİRAL EMEKLİ EDİLDİ

Emekliye sevk edilen amiraller arasında cübbe ve sarıklı görüntüleri basına yansıyan Tuğamiral Mehmet Sarı'nın da olduğu öğrenildi.

Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz katıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar yaş haddi nedeniyle, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay ise kadrosuzluk nedeniyle emekli oldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde normal bekleme süresini tamamlayarak kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen diğer general ve amiraller şöyle:

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

Tuğgeneraller

1-Ali Ekiyor

2-Barbaros Kasar

3-Özgür Nuhut

4-Ersin Kaya

5-Taner Sağıroğlu

6-Özdemir Şan

7-Ahmet Yüzbaşıoğulları

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

Tümamiral

1-Tayyar Ertem

Tuğamiraller

1-Gürsel Çaypınar

2-Önder Gürbüz

3-Yalçın Özkütük

4-Mehmet Cem Okyay

5-Taner Gün

6-Mehmet Sarı

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

Tuğgeneraller

1-Bülent Tatkan

2-Refik Ölmez

3-Murat Pekşen

4-Ersin Göse

5-Coşkun Uçarcılar

Bunların yanı sıra normal bekleme süresini tamamlamadan kadrosuzluk nedeniyle Kara Kuvvetleri Komutanlığında Tuğgeneraller Çetin Köklü, Yüksel Erdin, Yücel Yazıcı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, Tuğamiraller Murat Dinçman ve İbrahim Rıza Adanır, Hava Kuvvetleri Komutanlığında ise Tuğgeneraller Selim Karsavuranoğlu, Rasim Yalınbaş ve Alparslan Yücel Soysal emekliye sevk edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN