Adnan Özbal kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayatı

Adnan Özbal kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayatı

Koramiral rütbesindeyken 2017 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak atanan Adnan Özbal, 2018 yılında oramiral rütbesine yükseltildi. Görev süresinin dolduğu 2021 yılında görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına karar verildi. İşte, Adnan Özbal biyografisi...

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe'deki basına kapalı toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantıda albay ve generallerin terfileri ele alındı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın görev süresi YAŞ kararıyla 1 yıl uzatıldı.

ADNAN ÖZBAL'IN HAYAT HİKAYESİ

30 Ekim 1958 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Deniz Lisesi'ndeki eğitimini 1976 yılında, Deniz Harp Okulu'ndan teğmen rütbesiyle 1980 yılında mezun oldu.

1980 yılından itibaren sırasıyla TCG İstanbul ve TCG Mareşal Fevzi Çakmak Muhriplerinde Branş Subaylığı, TCG Şahin Hücumbotunda II.Komutanlık, TCSG 22, TCG Şahin ve TCG Rüzgar Hücumbotlarında Komutanlık, 2003-2005 yıllarında 2 sene süreyle 2. Hücumbot Filotillası Komodorluğu görevlerini icra etti.

1989 yılında Deniz Harp Akademisi öğrenimini tamamlayan Oramiral Özbal, karargah görevleri kapsamında Hücumbot Filosu Karargahı, Gnkur.İsth.Bşk.lığı ve Napoli/İtalya'da Nato Karargahı'nda Proje Subaylığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Plan Prensipler Başkanlığı'nda Şube Müdürlüğü, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nda, Lojistik ve Harekat Başkanlıkları görevlerinde bulunmuş ve 2008 yılında tuğamiralliğe terfi etmiştir.

Tuğamiral rütbesiyle sırasıyla Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Hücumbot Filosu Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanlığı görevlerini yerine getiren Oramiral Adnan Özbal 2012 yılında Tümamiralliğe terfi etti, 2012-2013 tarihleri arasında Deniz Harp Okulu Komutanlığı, 2013-2014 tarihleri arasında Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlerinde bulundu.

30 Ağustos 2015 tarihinde koramiralliğe terfi eden Adnan Özbal, 2014-016 tarihleri arasında Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı, 2016-2017 tarihleri arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı görevlerini yürüttü.

2 Ağustos 2017 günü Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak atandı.

30 Ağustos 2018 tarihinde oramiral rütbesine terfi etti.

4 Ağustos 2021 Çarşamba günü yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görev süresi 1 yıl daha uzatıldı.

Adnan Özbal evli ve bir kız çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN