Soylu 'Mesajı aldık' diye konuştu: ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz

Soylu 'Mesajı aldık' diye konuştu: ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesinde terör saldırısının meydana geldiği alanda açıklamalarda bulundu. Soylu, "Biz bize verilen mesajı aldık, mesajın ne olduğunu da biliyoruz. Amerikan Büyükelçiliği'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dünkü Beyoğlu İstiklal Caddesinde terör saldırısının meydana geldiği alanda açıklamalarda bulundu.

Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Biz bize verilen mesajı aldık. Bize verilen mesajın ne olduğunu biliyoruz. Tekrar altını çizerek söylüyorum, ABD Büyükelçiliği'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani'ye kendi senatolarından para gönderen bir devletin müttefikliği tartışılmalıdır.

Biz kimseye kalleşlik yapmıyoruz ama bu kalleşliklere tahammül edecek gücümüz de kalmadı.

'YAKALANMASALARDI YUNANİSTAN'A KAÇACAKLARDIR'

Operasyonlarımız devam ediyor. Teröristler eğer yakalanmasaydı bugün Yunanistan'a kaçacaklardı. PYD'yi orada kim besliyorsa, PKK'ya kim iç istihbarat sağlıyorsa fail odur. Piyonları tartışmaya gerek yok. Bu milletin en önemli hasleti piyonların kafasını kırmasıdır.

Olay sonrası yapılan bir teknik dinlemede çok açık bir şekilde, terör örgütünün talimatı teröristin öldürülmesidir. Ya kattan attın, ya kanala atın diye net bir talimatı var.

'İSTANBUL'DA 6 YILDIR TERÖR EYLEMİ GÖRMEDİK'

Bu konuda teröristi öldürüp, olayı çözmemizi engelleyecek bir plan hazırladılar. Ama emniyet güçlerimiz, istihbarat birimlerimiz el birliğiyle bu meselenin üstünün örtülmesini engellemişlerdir. İstanbul'da 6 yıldır böyle bir terör eylemi görmedik. Terörün yüzü böyle acımasızdır. Siz 200 tane engellersiniz ve bir tanesi patlar canınızı yakar. Biz birlik beraberlik içerisinde güçlü olmalı ve bunlara boyun eğmemeliyiz.

Son 2 saldırının da hem Mersin hem de bunun birinin Münbiç'te ve birinin de talimatının Kobani'den geldiği çok açık net ortadadır.

'ÖLDÜR' TALİMATI VERİLDİ

Küçükçekmece'de yakalandı. Esenler'de bir atölyede muhafaza edildi. Burada patlattıktan sonra yine Esenler'e gitti. Oradan başka araçla Küçükçekmece'ye gitti. Onu götüren şahsı yakalayıp onu sorgulayınca sokakta olduğunu öğrendik ve operasyon çerçevesinde de o evde ele geçirmiş olduk. Onunla beraber bu olayı tertipleyen terör örgütü buna üzülecek ama öldür talimatı verdiği kişiyle yakaladık. Birkaç operasyonumuz daha var. Operasyonumuz devam ediyor

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN