Yunanistan'dan Soylu'ya terör tepkisi: Biz sınırlarımızı iyi koruruz

Yunanistan'dan Soylu'ya terör tepkisi: Biz sınırlarımızı iyi koruruz

Taksim'de yaşanan terör saldırısının ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Soylu, teröristlerin kaçış hazırlığında olduklarını belirterek, "Eğer yakalamasaydık Yunanistan'a kaçıracaklardı" ifadelerini kullanmıştı. Soylu'nun söz konusu söylemlerine Yunanistan, "Sınırlarımızı çok iyi koruyoruz ve hiç kimse yasa dışı yollardan ülkemize giremez" şeklinde yanıt verdi.

Taksim'de PKK terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi de yaralanmıştı. Yaşanan acı olayın ardından, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan'a kaçıracaklardı" demişti.

"YUNANİSTAN TERÖRİSTLERİ ASLA KABUL ETMEZ"

Yunan basınından Ekathimerini'nin haberine göre Skai TV'ye konuşan Yunanistan Yurttaşları Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, Soylu'nun açıklamasına cevap verdi. Theodorikakos, "Yunanistan sınırlarını çok iyi koruyor ve hiç kimse yasa dışı yollardan ülkemize giremez" diye konuştu.

İlkesel olarak her nerede ve kime karşı olursa olsun terör saldırılarına karşı olduklarını savunan Theodorikakos, "Bu nedenle Yunanistan topraklarına teröristleri asla kabul etmez" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN