Soylu'dan Erzurum'daki taşlı saldırıyla ilk açıklama: İmamoğlu’nun kendisi provokatördür

Soylu'dan Erzurum'daki taşlı saldırıyla ilk açıklama: İmamoğlu’nun kendisi provokatördür

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyadan Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğrayan İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgili açıklama yaptı. Soylu, "Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür." dedi. Ayrıca Soylu, provokasyonu İmamoğlu'nun hazırladığını iddia ederek canlı yayında detayları açıklayacağını söyledi. İmamoğlu, saldırı sonrası "Bugün olan olayların Erzurumlu hemşehrilerimle uzaktan yakından ilgisi yok." demişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingi öncesi başlayan provokasyonlar, önlem alınmaması nedeniyle, İmamoğlu'nun sahneye çıktığı gibi taşlı saldırıya uğramasıyla sonuçlandı. Provokatörler mitingi izlemeye gelen vatandaşların üzerine ve İmamoğlu’na taş atarken, çok sayıda vatandaş yaralandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından İmamoğlu'nun Erzurumlu halkına "provokatör" dediğini savundu. Soylu, "Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür Bu provokasyonu adım adım nasıl hazırladığını biraz sonra katılacağım Ülke TV canlı yayınında tek tek açıklayacağım" açıklamasını yaptı.

Soylu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür Bu provokasyonu adım adım nasıl hazırladığını biraz sonra katılacağım Ülke TV canlı yayınında tek tek açıklayacağım"

NE OLMUŞTU?

İmamoğlu Bugün saat 18.00'de Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı'nda vatandaşlarla buluşacaktı. Ancak miting öncesi meydan belediye otobüsleriyle kapatıldı. Bunun üzerine Twitter hesabından videolu açıklama yapan İmamoğlu şunları söyledi:

"Erzurumlu hemşehrilerimle saat 18:00'deki buluşmamıza engel olunmaya çalışılıyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bu nezaketsizliğin kara lekesini ömrünün sonuna kadar taşıyacaksın. Saat 18.00'de tüm Erzurumluları Havuzbaşı Kent Meydanı'na bekliyorum. Haydi Erzurum"

İmamoğlu, saldırı sonra yaptığı açıklamada ise "Ben çocukluğumdan beri Erzurum'la diyalog halindeyim. Bu konunun Erzurumlularla bir ilgisi yok. Bugün olan olayların Erzurumlu hemşehrilerimle uzaktan yakından ilgisi yok. Erzurumlu hemşehrilerim bunu adaleti ile sorgulayacaktır. 14 Mayıs'tan sonra hizmetlerimizle birlikte en kısa zamanda yine Erzurumlu hemşehrilerimle bir arada olacağım." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN