Soylu Erzurum'da İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırıyla ilgili konuştu: Bir kişiye dikiş atıldı, başka yaralı yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğrayan İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgili "İstanbul mitinginin büyüklüğünün konuşulmasını engellemek için yapılan bir yöntem." dedi. "Bir tiyatro ile karşı karşıyayız" diyen Soylu, "Bu şehirlerde provokatörlük yaparsanız Allah korusun, arkadaşlar bence çok güzel bir şekilde yönetmişler. Bir kişinin kafasına dikiş atıldı. O da itiş kakıştan mı oldu, başına başka bir şey mi geldi... Başka bir yaralı yok" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingi öncesi başlayan provokasyonlar, önlem alınmaması nedeniyle, İmamoğlu'nun sahneye çıktığı gibi taşlı saldırıya uğramasıyla sonuçlandı. Provokatörler mitingi izlemeye gelen vatandaşların üzerine ve İmamoğlu’na taş atarken, çok sayıda vatandaş yaralandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, provokasyonu İmamoğlu'nun hazırladığını iddia etmesinin ardından katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Soylu, "O şehirde herkesin milliyetçilik damarı en üst noktadadır. Şehit cenazelerine on binler geliyor. Bu şehirlerde provokatörlük yaparsanız Allah korusun, arkadaşlar bence çok güzel bir şekilde yönetmişler. Bir kişinin kafasına dikiş atıldı. O da itiş kakıştan mı oldu, başına başka bir şey mi geldi... Başka bir yaralı yok." dedi.

"Bir tiyatro ile karşı karşıyayız" diyen Soylu, "İstanbul mitinginin büyüklüğünün konuşulmasını engellemek için yapılan bir yöntem." ifadelerini kullandı.

Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün aynı şahsın kendini devletin üzerinde gören ve devletin kendisini ikaz etmesine rağmen İBB'yi terör örgütü elemanlarıyla dolduran bu şahıs, özellikle gittiği her yerde bu tür provakatif işler gerçekleştiriyor. Bugün Sivas'ta da mitingi vardı. İstanbul'daki hizmet bittiği için Sivas ve Erzurum'daydı.

4 Mayıs'tan önce belli prosedürler içinde kampanya yapabilirsiniz ama bir ilde partinin mitingi söz konusuysa oranın kendi alanları var. Yenikapı'da miting yapılmaması için İBB tarafından kazıldı. Cumhuriyet tarihinin en büyük gelirini alan beledi İBB'dir. İş yapmak istemiyor, mağdur edebiyatı yapıyorlar

Van'da "Selo'ya özgürlük" naraları atılırken bunlar zafer işareti yaptılar.

İşler su şişesiyle başlıyor, su şişesi atıyorlar. Birtakım meselelerin olacağının tahrikini yaparak oraya geliyorlar. İzin almadığı bir miting, miting alanının olmadığı bir yer. Toma hiçbir şey yapmadı diyor. Önce insanlar ayrılmaya çalışılır. Yalanı yukarıdan aşağıya bu kadar net konuşabilen ikinci bir kişi daha yok. İstanbul mitinginin büyüklüğünün konuşulmasını engellemek için yapılan bir yöntem.

19-20 kişi hastaneye başvuruyor. Bir kişinin başına büyük ihtimalle itmeden kaynaklı 2 dikiş atılıyor. Onun dışındakilerin hepsi diyor ki "Şuramda bir ağrı var" yani hiçbir lezyon, belirti yok. Bir tiyatro ile karşı karşıyayız. Türkiye'nin her yerinde sabah akşam miting yapıyorlar, hangi problemle karşı karşıya kalmışlar? YSK bunun hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Kendisinde bir rahatsızlık var. Büyük beklentileri vardı, bu beklenti dumura uğradı.

NE OLMUŞTU?

İmamoğlu Bugün saat 18.00'de Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı'nda vatandaşlarla buluşacaktı. Ancak miting öncesi meydan belediye otobüsleriyle kapatıldı. Bunun üzerine Twitter hesabından videolu açıklama yapan İmamoğlu şunları söyledi:

"Erzurumlu hemşehrilerimle saat 18:00'deki buluşmamıza engel olunmaya çalışılıyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bu nezaketsizliğin kara lekesini ömrünün sonuna kadar taşıyacaksın. Saat 18.00'de tüm Erzurumluları Havuzbaşı Kent Meydanı'na bekliyorum. Haydi Erzurum"

İmamoğlu, saldırı sonra yaptığı açıklamada ise "Ben çocukluğumdan beri Erzurum'la diyalog halindeyim. Bu konunun Erzurumlularla bir ilgisi yok. Bugün olan olayların Erzurumlu hemşehrilerimle uzaktan yakından ilgisi yok. Erzurumlu hemşehrilerim bunu adaleti ile sorgulayacaktır. 14 Mayıs'tan sonra hizmetlerimizle birlikte en kısa zamanda yine Erzurumlu hemşehrilerimle bir arada olacağım." ifadelerini kullanmıştı.

SOYLU: İMAMOĞLU’NUN KENDİSİ PROVOKATÖR

İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğraması sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından İmamoğlu'nun Erzurumlu halkına "provokatör" dediğini savundu. Soylu, "Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür Bu provokasyonu adım adım nasıl hazırladığını biraz sonra katılacağım Ülke TV canlı yayınında tek tek açıklayacağım" açıklamasını yapmıştı.

Soylu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür Bu provokasyonu adım adım nasıl hazırladığını biraz sonra katılacağım Ülke TV canlı yayınında tek tek açıklayacağım"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (28)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
28 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN