İmamoğlu'na Erzurum'da provokasyon

İBB Başkanı İmamoğlu, Erzurum mitinginde konuşurken seçim otobüsüne taşlı saldırı gerçekleşti. Saldırı anında polis ekiplerinin önlem almaması üzerine İmamoğlu konuşmasını yarıda kesti. Saldırı sonrası açıklama yapan İmamoğlu, sosyal medya hesabından "Bugün olan olayların Erzurumlu hemşehrilerimle ilgisi yok" dedi. İmamoğlu, iktidara seslenerek "Son kez uyarıyorum. Bu tür dili kullanmayın. Bu millete zarar veriyorsunuz. Biraz utanmanız varsa söylemlerinize dikkat edin." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum Mitingi öncesi başlayan provokasyonlar İmamoğlu'nun sahneye çıkmasıyla arttı. Provokatörler mitingi izlemeye gelen vatandaşların üzerine ve İmamoğlu’na taşlı saldırıda bulundu.

Meydandaki kalabalığı sakinleştirmeye çalışan İmamoğlu, "Onlara uymayın onarın oyununa gelmeyin" diyerek seslendi. Öte yandan, saldırı anında polis ekiplerinin önlem almaması üzerine İmamoğlu konuşmasını yarıda kesti.

Seçim otobüsünün camları kırıldığı belirtildi. İmamoğlu'nun yaralı olmadığı öğrenildi.

SUÇ DUYURUNDA BULUNACAK

İmamoğlu konuşmasında Erzurum valisi ve belediye başkanına suç duyurusunda bulunacağın söyleyerek “Burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz polisler Erzurum Valisi Erzurum belediye başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım insanları tahrik ediyorsunuz.” dedi.

Öte yandan, saldırı anında polis ekiplerinin önlem almadığı görüldü.

İmamoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Onlar bir süre sonra pişman olacaklar bize ne düşüyor biliyor musunuz? Bize sevgi barış huzur bolluk bereket sözleri düşüyor. Siz bunu kullanın bunu konuşun.

Sevgili hemşerilerim seyreden polisler biz de sizi seyrediyoruz. Bu şehrin valisi emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz. Hiç sorun yok.

Ekonomik kriz yoksulluk Erzurum kişi başı düşen gelirde Türkiye’de 81 ilin arasında 62’inci bu şehrin sorunu fakirlik bu şehrin sorunu yoksulluk ama aldatılmış gençler olabilir. Aldatılmış yöneticiler olabilir.

Burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz polisler Erzurum Valisi Erzurum belediye başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım insanları tahrik ediyorsunuz.

"ARACIMIZIN BÜTÜN CAMLARI KIRILMIŞ DURUMDA"

İBB CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, saldırının ardından açıklamalarda bulundu. Balyalı, "Aracımızın bütün camları kırılmış durumda. Atılan taşlardan zarar gören vatandaşlarımız var onlar için kaygılıyız. Taşlamaya emniyet ve valilik izin verdi. Taş yağmuru altında miting yapmaya çalıştık. Bu Erzurumluların işi değil bunu da biliyoruz. Bugün bilinçli bir provokasyonla karşı karşıyayız." diye konuştu.

İmamoğlu'nun seçim otobüsüne atılan taşların görüntüleri oraya çıktı.

fviweh6wyaa4w5d.jpegfviz638wiae2ayn.jpeg

SİYASİLERDEN PEŞ PEŞE TEPKİLER

AKŞENER: BİZ BU SEÇİMİ SÜKUNETLE KAZANACAĞIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Erzurum'da yaşanan olaylarla ilgili, "Devletin imkânlarıyla demokrasiye ket vurmaya çalışanlar şunu iyi bilsin ki; Millet iradesini ne taşla ne de kurşunla durduramazsınız. Ne Ekrem kardeşimi, ne beni, ne de Millet İttifakı'nın hiçbir üyesini bu şekilde korkutamazsınız. Biz bu seçimi sükûnetle kazanacağız!" açıklamasını yaptı.

Akşener'in açıklaması şu şekilde:

DAVUTOĞLU: KARDEŞİ KARDEŞE DÜŞMAN ETTİNİZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaşanan saldırı olayı ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ülkeyi getirdiğiniz hale bakın! Kardeşi kardeşe düşman ettiniz. Erzurum’da Sn. Ekrem İmamoğlu ve miting alanındaki kardeşlerimize yönelik saldırının faili de, azmettiricisi de bu kirli iktidardır. Herkes müsterih olsun bu yaşananlar tarihin utanç sayfalarında yer alacak, 14 Mayıs’ta ülkemiz huzura kavuşacak."

Davutoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

KARAMOLLAOĞLU'NDAN SALDIRIYA TEPKİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından İmamoğlu'na gerçekleşen saldırıya tepki gösterdi. Karamollaoğlu, "Uğradıkları çirkin saldırı nedeniyle Sn. @ekrem_imamoglu’na ve değerli Erzurumlu vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu provokasyonu gerçekleştirenleri ve seyirci kalan idarecileri kınıyorum!" dedi.

Karamollaoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

SALDIRI SONRASI İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

"Öncelikle Türkiye'nin her iline gittiğimiz gibi kuzeyinden en güneyine en batısından doğusuna bugünde Erzurum'dayız. Erzurum'da bizi folklor ekibiyle karşılayan hemşerilerimize teşekkür ederiz. Bizi yol boyunca selamlayanlar oldu. Daha önce görüşülmesine rağmen miting alanının bize verilmeyeceğini il başkanlarımıza ifade ettiler daha sonra uygun olduğunu söylediler. Erzurum'a gelirken Çorum-Sivas yolunda büyük bir nezaketsizlik göstererek 40- 50 tane belediye otobüsünü koyarak tanıtım yapacağını duyurdu. Kendisini tanıyorum. Kendisine yakışmayan bir tutum sergilemiştir."

"ORADAKİ İNSANLARIN CAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANDIĞINI AÇIKLAYANA KADAR BURADA BEKLEYECEĞİM"

"Biz Erzurum'da vatandaşımıza her yerde olduğu gibi seslenecektik bir baktık ki her yerden taş yağdı. Görüntülerde de var polislerin hiçbiri kılını kıpırdatmadı bu bir talimattır. Orada TOMA var, tepemize taşlar yağıyor... Ben 15 dakika sonra konuşmamı kestim çünkü bize atılan taşlar bizim üzerimizden vatandaşlara geliyordu. Gözümün önünde 10-15 kişi yaralandı. Az önce vali beye mesaj attım. Kendisinin gerekeni yapması gerektiğini ve istifa etmesi gerektiğini söyledim. Valiye söylüyorum siz Erzurum'a yakışmayan bir valisiniz. Yakışmayan bir emniyet müdürlüğü, yakışmayan bir irade var. Gereği acilen yapılmalı. Seçime giderken ortaya konan bu davranış biçimi asla kabul edilemez kabul etmemiz mümkün değil. Valiye söyledim oradaki insanların can güvenliğinin sağlandığını açıklayana kadar burada bekleyeceğim. Bugün yaşanan demokrasi adına utanç verici bir durumdur."

"ŞU ÇOCUĞU POLİS KORUYAMADI. KİMDEN? 100 KİŞİDEN, 150 KİŞİDEN"

Halk Tv'den Fırat Fıstık, cep telefonundan saldırıda yaralanan çocuklardan birini gösteren İmamoğlu'nun "Şu çocuğu polis koruyamadı. Kimden? 100 kişiden, 150 kişiden." dediği anları paylaştı.

SALDIRI SIRASINDA VATANDAŞLAR YARALANDI

İmamoğlu'na Erzurum mitinginde gerçekleştirilen taşlı saldırıda bazı vatandaşlar yaralandı.

zxczcz.png

İMAMOĞLU'NDAN BİR AÇIKLAMA DAHA

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yeni bir açıklamada bulundu. "Devletin kolluk güçleri oradaydı, müdahalede bulunmadı." diyen İmamoğlu, "Bugün olan olayların Erzurumlu hemşehrilerimle uzaktan yakından ilgisi yok. Erzurumlu hemşehrilerim bunu adaleti ile sorgulayacaktır." dedi. Ayrıca İmamoğlu, yaralıların durumunu takip ettiğini söyledi.

İmamoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Devletin kolluk güçleri oradaydı, müdahalede bulunmadı. Vali beni aradı, 7 yaralı olduğunu söyledi. Ben şu anda 9 yaralıyla konuştum. Orada yaralanan tüm hemşehrilerim sağlık durumuyla ilgili durumları bize aittir. Ben çocukluğumdan beri Erzurum'la diyalog halindeyim. Bu konunun Erzurumlularla bir ilgisi yok. Bugün olan olayların Erzurumlu hemşehrilerimle uzaktan yakından ilgisi yok. Erzurumlu hemşehrilerim bunu adaleti ile sorgulayacaktır. 14 Mayıs'tan sonra hizmetlerimizle birlikte en kısa zamanda yine Erzurumlu hemşehrilerimle bir arada olacağım.

"SON KEZ UYARIYORUM"

Partizanca hareket edenlerin asla ve asla Türkiye'nin geleceğinde en ufak bir itibarı kalmayacak. Yazık oluyor, yapmayın. Son kez uyarıyorum. Bu tür dili kullanmayın. İktidar mensupları sizi uyarıyorum. Bu millete zarar veriyorsunuz. Biraz utanmanız varsa söylemlerinize dikkat edin."

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açık hava toplantısında "Kılıçdaroğlu'nun ittifak ortakları, Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarını vadediyor, Afrin'i geri alacaklarını söylüyorlar. Bu hainler alsalar alsalar ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar" diyerek muhalefeti hedef almıştı

Öte yandan, bugün Erzurum Büyükşehir Belediyesi miting için kente gelen İmamoğlu'nun halka sesleneceği meydana belediye, otobüslerini çekti. Duruma tepki gösteren İmamoğlu, "Engel olmaya çalışıyorlar" diyerek "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bu nezaketsizliğin kara lekesini ömrünün sonuna kadar taşıyacaksın" ifadelerini kullanıp vatandaşları mitinge davet etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN