İmamoğlu'na taşlı saldırıda yeni gelişme: Gözaltına alınan 15 şüpheli serbest

İmamoğlu'na taşlı saldırıda yeni gelişme: Gözaltına alınan 15 şüpheli serbest

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğramasıyla ilgili başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Gözaltına alınan 15 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Erzurum'da mitingde taşlı saldırıya uğradı. Olay sırasında bazı vatandaşlar yaralandı. İmamoğlu yara almaktan son anda kurtulurken, seçim otobüsünün camları kırıldı. Yaşanan olay tepkilere neden oldu.

19 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaşananlarla ilgili kamera kayıtlarını inceleyip olayla ilgili 19 kişiyi tespit etti. Olayın sorumlularıyla ilgili soruşturma yapan polis, 13 kişiyi daha önce yakaladı. Polis, olaylarla ilgili 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Ayrıca, olaylarda yaralanan 12 kişinin hastanelerde yapılan tedavileri sonucu taburcu edildikleri bildirildi. 4 kişinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor.

15 ŞÜPHELİ SERBEST

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1 kişi savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 14 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu arada, olaya karışanların tespitinin devam ettiği bildirildi.

"SÜREÇ TAKİP EDİLİYOR"

Taşlı saldırıya ilişkin katıldığı bir canlı yayında konuşan Bakan Bozdağ, "Olaydan dolayı üzüntümü ifade etmek isterim. Demokratik bir rekabetin devam etmesi bizim arzumuzdur. Yaralanan hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Olayda sorumluluğu olduğu değerlendirilen kişilerle ilgili gözaltı kararları verilmiş durumda. Süreç takip ediliyor. Hukuk işleyecektir, yargı hukuk çerçevesinde kararını verecektir. Şu an gözaltında olanlar var. Kanunun suç olarak tanımladığı eylem varsa hukuk harekete geçer ve gereğini yapar." demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN