Bunu yapanlar araç alım-satım yapamayacak! Ticaret Bakanlığı resmen duyurdu, radikal değişiklik yürürlükte

Bunu yapanlar araç alım-satım yapamayacak! Ticaret Bakanlığı resmen duyurdu, radikal değişiklik yürürlükte

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el araç satışı yapan yetkili servisler için yeni kurallar getirildi. Ticaret Bakanlığı, 'İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Hakkında' yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Araç alım-satım işlemlerinde bir süredir şikayet konusu olan usulsüzlerin önüne geçmesi hedeflenen düzenleme, birçok otomobil bayisinin canını yakacak. İşte detaylar...

Araç bayilerinin sıfır otomobil modelleri için "Yok" diyerek vatandaşları sıraya alması, fakat bayisinde bulunan ikinci el araçları daha yüksek fiyatlardan satması birçok vatandaş tarafından tepkiyle karşılanıyordu. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme ile birlikte bu durumun önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yeni uygulamayla birlikte, sıfır araç yok deyip müşterileri sıraya koyan, aksesuar takmaya zorlayan, takas fiyatını aşırı düşüren, distribütörün tavsiye ettiği fiyattan daha yükseğe araç satan bayilerin ikinci el satış yetki belgeleri iptal edilecek.

Resmi gazetede duyurulan karar şu şekilde yayınlandı:

TESPİT EDİLİRSE ARAÇ SATIŞI YAPTIRILMAYACAK

"İlk tescil motorlu kara taşıtı ticareti faaliyetinde de bulunan işletmenin bu faaliyeti yürütürken satıştan kaçınması, taşıtın üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde fiyat talep etmesi, tüketiciyi aksesuar almaya veya takas yapmaya zorlaması ya da takas fiyatını piyasa fiyatının önemli ölçüde altında belirlemesi gibi ilk tescil motorlu kara taşıtına ulaşılmasını zorlaştırıcı faaliyette bulunması halinde ikinci el satış yetki belgesi iptal edilecek."

Bayiler tarafından sıfır veya ikinci el araçlarda vatandaşın daha kolay alabilmesi için yeni şartlar sunmasına engel getirilecek. Bayiler yaptığı bu tür usulsüzlükler artık vatandaş tarafından şikayet edilebilecek. Yapılan düzenlemenin, sıfır araç alımlarında bayilerin yaptığı usulsüzlüğü gidermesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN