Bakan Bilgin asgari ücret 500 dolar olacak dedi tarih verdi! Milyonlarca emekçi bayram etti

Bakan Bilgin asgari ücret 500 dolar olacak dedi tarih verdi! Milyonlarca emekçi bayram etti

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı yeni asgari ücret zammında. Bakan Bilgin yeni zamla ilgili net konuştu çalışanlar bayram etti. Kimse bu rakamı beklemiyordu. Bakan Bilgin öte yandan emekliler ilgili de sürpriz açıklamalarda bulundu. İşte yeni asgari ücret zammı ve açıklanan tarihle ilgili detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, bu akşam yaptığı açıklama ilgili milyonlarca asgari ücretli çalışan ve emekliyle ilgili konuştu. Bakan Bilgin ilk kez zam oranlarını bu kadar net açıkladı.

1-002.webp

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret artışı hakkında açıklamalarda bulundu ve "Temmuz ayında yapacağız ve aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak" dedi. Ocak ayında yapılan düzenlemenin Cumhuriyet tarihindeki en yüksek düzenleme olduğunu belirten Bakan Bilgin, asgari ücretin yükselmesinin diğer ücretlerin de artmasına neden olduğunu ifade etti. Ayrıca, asgari ücretin vergi dışı bırakıldığını ve Temmuz'da reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleneceğini söyledi.

Bakan Bilgin, toplu sözleşme sürecinin zorlu bir süreç olduğunu ve sendikaların belli bir noktaya geldiğini belirtti. Sosyal devletin emekçileri koruma görevi olduğunu vurgulayan Bilgin, asgari ücret düzenlemesinin emeğin lehine olacağını söyledi ve yarın Cumhurbaşkanı'nın da katılımıyla uzlaşmanın kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

EYT MAAŞLARI

EYT konusuna da değinen Bakan Bilgin, yaklaşık 20 yıllık bir sorun olan EYT'nin çözümü için çalışmaların pandemi öncesinde başladığını ve 50 yaşın uygun bir yaş olduğunu belirtti. Bakan Bilgin, bu düzenleme ile birçok kişinin maaşlarının bağlandığını ve bağlanamayanların da hızla bağlanacağını söyledi.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI

Son olarak, emekli maaşlarına kademeli bir zam uygulanacağını belirten Bakan Bilgin, 7 bin liranın üzerindekilerin 10 bine kadar belli bir oranda artırılacağını ve 7 bin-10 bin arasındakilere pozitif bir ayrımcılık yapılmış olacağını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN