Araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Fark 2,5 liraya çıktı, yeni tarifeyle karşılaşınca sakın şaşırmayın

Araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Fark 2,5 liraya çıktı, yeni tarifeyle karşılaşınca sakın şaşırmayın

Türkiye'de 2021 Kasım ayında başlayan yüksek enflasyon ve döviz kurunun rekor seviyelere çıkması, otomotiv sektörünü altüst etmişti. Sıfır ve ikinci el araç fiyatları arş-ı âlâya çıkarken, akaryakıt fiyatları da vatandaşlara otomobil kullandırmayı bıraktırmıştı. Seçime sayılı günler araç sahiplerinin yüzünü güldüren haberler gelmeye başladı. İşte, milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yeni tarife...

Fiyatı 1 lira 30 kuruş düşen motorine dün (5 Mayıs 2023 Cuma günü) bir indirim daha geldi. Gece yarısından itibaren motorinin litresi 49 kuruş düştü. Fiyat değişikliğinin ardından motorinin fiyatı bazı şehirlerde 17 lira seviyelerine gerilerken, benzinle aradaki fark 2,5 liraya çıktı.

BENZİN, MOTORİN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Motorine dün gelen indirimin ardından bugün bir kez daha indirim geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin fiyatı 49 kuruş düştü.

Fiyat değişikliğinin ardından motorinin litresi İstanbul'da 17 lira 97 kuruşa, Ankara'da 18 lira 34 kuruşa, İzmir'de 18 lira 43 kuruşa geriledi.

İNDİRİMLER ÜST ÜSTE GELDİ

Ramazan Bayramı'nın ilk günü akaryakıta çifte indirim gelmiş ve benzinin litresi 1 lira 21 kuruş, motorinin 91 kuruş, 25 Nisan tarihinde ise motorinin litresi 47 kuruş düşmüştü. Perşembe günü de motorin 1 lira 30 kuruş indirim gelmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN