Aracınızı satarken bunu yaparsanız yandınız! Varığınızı yoğunuzu kaybedebilirsiniz, aman dikkat

Aracınızı satarken bunu yaparsanız yandınız! Varığınızı yoğunuzu kaybedebilirsiniz, aman dikkat

Otomobil satışındaki dolandırıcılık deşifre oldu. İnternetten araç alım-satımı yapanların dikkatli olması gereken bu yeni dolandırıcılık yöntemini tespit etmek oldukça zor. İşte, araba satışında şeytanın aklına gelmeyecek dolandırıcılık...

Araç satın almak ya da aracını satmak isteyen vatandaşlar, çeşitli internet sitelerinde ilan vermeyi tercih ediyor. Fakat araç satışında yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Yeni dolandırıcılık yönteminde dolandırıcılar bir aracı alacakmış gibi rol yapıyor, bir başka müşteri bulup aracı ona pazarlıyor.

Noterde satış için iki tarafa birden randevu veren dolandırıcı, parayı kendi alıyor. Yani hem gerçek alıcı, hem gerçek satıcı bu noktada mağdur oluyor.

EDERİNDEN DAHA DÜŞÜK FİYATA SATIŞA ÇIKARIYOR

TRT Haber'de yer alan habere göre, dolandırıcıların yeni hedefi internet sitelerine satılık araç ilanı verenler oldu. İlk adım tespit edilen aracın sahibiyle iletişime geçmek oluyor. Dolandırıcı aracı alacağım diyerek kapora ödüyor. Henüz almadığı bu aracı başkasına satmak için harekete geçiyor. Aracı ederinden daha düşük fiyata satışa çıkarıyor. Böylelikle hemen müşteri buluyor.

"YEĞENİMLE FİYAT KONUŞMA" DİYEREK...

Müşteriye şehir dışında olduğunu, araçla yeğeninin ilgilendiğini, satış vekaletinin de onda olduğunu söylüyor. "Yeğenimle fiyat konuşma, benimle konuş" diyor. Dolandırıcı birbirlerinden habersiz olan alıcı ve satıcı notere çağırıyor. Alıcı, arabanın gerçek sahibi zannettiği dolandırıcının hesabına aracın ücretini gönderiyor, dolandırıcının tuzağına düşüyor.

"PARA YATIRDIKTAN SONRA EN UFAK BİR SORUN YAŞAMAZSINIZ"

Konuyla ilgili uyarıda bulunan oto galeri işletmecisi Serkan Kebapçı, "Kişiyi mutlaka göreceksiniz. Ruhsat sahibi mi? Aracın gerçek sahibi mi? Yoksa başka birinin adına, 'Yeğenimin adına arabayı satıyorum' mu diyor? Bunlara dikkat ederek, ruhsat sahibiyle muhatap olarak ekspertizini yapıp, noterden de sorgulatarak borcunu, harcını, haczini vs., ruhsat sahibinin hesabına para attıktan sonra en ufak bir sorun yaşamazsınız" dedi.

Uzmanlar, dolandırıcıların tuzağına düşmemek için her adımın kontrol edilmesi gerektiğini belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN