Resimde gizlenen kediyi sadece yüksek IQ'lu kişiler 7 saniyede görebiliyor! Şimdi zekanı test

Resimde gizlenen kediyi sadece yüksek IQ'lu kişiler 7 saniyede görebiliyor! Şimdi zekanı test

Optik illüzyon IQ testi: Bu optik illüzyonda, resimde gizlenmiş kediyi bulmaya çalışın. IQ'su yüksek olan kişiler gizlenen kediyi sadece 7 saniyede fark edebilirler.

Optik illüzyonlar genellikle beynin nesneleri algılama biçimini zorlayan bir nesnenin, çizimin veya insanların zihin büken ve şekil değiştiren görüntüleridir. Araştırmalar, normal bir insan beyninin olaylara veya görüntülere farklı bakabildiğini ve her açıdan farklı bir algı oluşturduğunu gösteriyor. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi çeşitli optik yanılsama türleri vardır. Çoğu zaman, bu optik illüzyonlar, şeyleri nasıl algıladığınıza ve zeka seviyenize biraz ışık tuttuklarından psikanaliz testinin bir parçası haline gelir. Bu sefer resimde gizlenmiş kediyi görmeniz gereken optik yanılsamanın zekice bir örneğini bulduk.

1-015.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ KEDİYİ BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim, yetişkinler ve çocuklar için beyin kolaylaştırıcı olarak tasarlanmış zorlu bir yapbozdur. Bu optik illüzyonda kayalar ve çimenlerle dolu bir yer görebilirsiniz. Ancak resmin içinde bir yerlerde bir kedi saklanmaktadır. Bulmaca, izleyicilere “Kediyi bul” diye sorarak gizli hayvanı bulmaları için meydan okur.

Görüntü, binlerce yetişkinin, fotoğrafın içindeki gizli kediyi bulmaya çalışırken başlarını kaşımasına neden oldu. Bu optik yanılsama görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

GİZLİ KEDİYİ BULDUN MU?

Bu optik illüzyon görüntüsüne yakından bakın ve resimdeki gizli kediyi bulmaya çalışın. Kediyi bulmak çok zor görünebilir, ancak görüntünün merkezine bakarsanız, gizli kediyi görebilirsiniz. Kedi, kayaların rengiyle kamufle edilmiştir, ancak vücudundaki şeritlerden onu tanıyabilirsiniz.

Resimdeki gizli kediyi sadece 7 saniyede tanımanın olağanüstü zekanızın bir göstergesi olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, zor bulmacaları çözerek beyninizi ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu ortaya çıkardı.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Optik illüzyonlar, beynimizin nasıl çalıştığıyla ilgili bazı büyüleyici içgörüler sağlamaya çalışır. Çoğu zaman, belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılamamız için zihnimizi kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyonun içindeki gizli kediyi gördünüz mü?

Kolaylık olması için, aşağıda verilen resimde gizli kediyi vurguladık:

2-008.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN