Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’deki yeni mahkeme salonu projesi üzerinden hükümete eleştirilerde bulundu.
Projenin “Avrupa’nın en büyük mahkeme salonu” olarak duyurulmasına tepki gösteren İmamoğlu, bunun övünülecek bir yatırım olmadığını savundu. Bahçelievler’de hizmete açılan spor tesisi, otopark, kreş, sosyal alanlar ve eğitim birimlerini örnek gösteren İmamoğlu, kamu kaynaklarının yurttaşın günlük yaşamına dokunan hizmetler için kullanılabileceğini vurguladı.
İmamoğlu'nun ilgili açıklaması şu şekilde:
"Avrupa’nın en büyük mahkeme salonu yapılıyormuş. Ya büyük salonlardan adalet mi çıkmış ya? Ya bununla övünülür mü ya?
Bence derhal, acilen Erdoğan’la Adalet Bakanı beraber açsınlar, çok yakışır onlara. Hemen açsınlar.
Aynı bütçeyle, Bahçelievler’de, 24 Nisan’da 700 araçlık otoparklı, Milli Egemenlik Stadı’nı açtık. Yanında kocaman kreş, Kıvılcımlar Kreşi. Yanında spor kulüpleri tesisi, diğer tarafta sosyal tesis, diğer tarafta İSMEK kursları, diğer tarafta ders atölyeleri. Bahçelievler’in en büyük yatırımlarından biridir.
Zihniyet farkı işte budur.
Milletimiz bunun farkında, telaşları da bu yüzden."
Avrupa’nın en büyük mahkeme salonu yapılıyormuş. Ya büyük salonlardan adalet mi çıkmış ya? Ya bununla övünülür mü ya?
— Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi (@CAOIletisim1) May 18, 2026
Bence derhal, acilen Erdoğan’la Adalet Bakanı beraber açsınlar, çok yakışır onlara. Hemen açsınlar.
Aynı bütçeyle, Bahçelievler’de, 24 Nisan’da 700 araçlık… pic.twitter.com/wU8EDHckRl
