Vergisiz cep telefonu müjdesi! Tüm modellerde geçerli olacak, fiyatlar yüzde 50 düşecek

Vergisiz cep telefonu müjdesi! Tüm modellerde geçerli olacak, fiyatlar yüzde 50 düşecek

Günümüzde eğitim, iş ve iletişim için internet ve akıllı telefon, tablet, bilgisayar artık elektrik, su, doğalgaz kadar temel ihtiyaçlardan biri durumunda. Fakat elektronik ürünlerden alınan vergiler nedeniyle telefon, tablet, bilgisayar fiyatları bir hayli yüksek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefon başta olmak üzere bazı elektronik cihazlardan verginin kaldırılacağını vaat etti. İşte detaylar...

Hükümetin düşük faiz politikasının neden olduğu yüksek enflasyon ve döviz kuru yükselmesi dolayısıyla vatandaşın alım gücü düştü. Hayat pahalılığı nedeniyle cep telefonu fiyatları fahiş oranda zamlandı.

Akıllı telefon kullanımını gerektiren durumlarda vatandaşlar yeni telefon sahibi olmakta zorluk yaşamasının en büyük nedeni teknolojik aletlerdeki fiyat artışı oldu.

VERGİSİZ CEP TELEFONU SATIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı AK Parti Seçim Beyannamesi'nde gençlere yönelik vaatler de yer aldı. Dikkat çeken vaatlerden biri de cep telefonu ve bilgisayara vergi muafiyeti oldu.

Gençlerin cep telefonu ve bilgisayar alımında vergiden muaf tutulacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu cihazlarda indirim yaşanacağını belirtti. Yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar, teknolojik ürünlerde vergi muafiyetinin ne zaman başlayacağını merak etti.

VERGİSİZ BİLGİSAYAR SATIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Özellikle eğitim için gençlerin bilgisayar ya da tablete ihtiyacı oluyor. Zira, bilgiye ulaşmak ve iletişim için günümüzde akıllı telefon, bilgisayar, tablet gibi cihazlar elzem durumda.

Vergisiz cep telefonu satışlarının ne zaman başlayacağına ilişkin tarih, 14 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ardından netlik kazanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN