Küçük işletmelere devlet desteği! Personel başına 20 bin TL tasarruf yapın

Küçük işletmelere devlet desteği! Personel başına 20 bin TL tasarruf yapın

Yaşanan ekonomik ve yüksek enflasyondan en çok etkilenenlerden biri de küçük ve orta ölçekli işletmeler oldu. Devlet, işletmelere çeşitli teşvikler sağlarken, personel çalıştıran işletmelere de çalışan başına 20 bin TL tasarruf sağlama imkanı sunuluyor. İşte detaylar...

Çalışanlarına yemek kartı veren işletmelere vergi istisnası sağlanıyor. Ticket Restaurant Edenred yemek kartı kullanan işletmelere öğle yemeği giderinde çalışan başına ayda 1600 TL'yi aşkın, yıllık 20 bin TL'ye varan vergi istisnası ile neredeyse yemek gideri kadar tasarruf etmek mümkün.

Gelir Vergisi Kanunu'na göre çalışanlarınıza günlük 110 TL + yüzde 8 KDV dahil 118,80 TL yemek bedeli verdiğinizde bu tutarın tamamı gelir vergisinden ve damga vergisinden istisna tutulur. 1 Aralık 2022 itibarıyla SGK işçi primi ve işveren hissesi ise 78,90 TL'den hesaplanır.

YEMEK KARTININ İŞLETMELERE AVANTAJI NELER?

* 60 binden fazla noktada geçerli

* Hem siz, hem çalışanlarınız, yemek kartınızı Türkiye'deki 60 binden fazla restoran ve cafede gönlünüzce kullanabileceksiniz

* Gelir vergisi ve KDV tasarrufu

* Yemek harcamalarında SGK işçi Primi, SGK İşveren Primi, Damga Vergisi, KDV ve Gelir Vergisi'nden tasarruf edeceksiniz.

* Tamamen devlet destekli

* Yüzlerce yemek fişi toplayıp giderleştirmekle uğraşmayın

* İster 1 ister 1000 çalışanınız olsun sistemden faydalanabilirsiniz

LİMİT BELİRLEME ÖZGÜRLÜĞÜ

Çalışanlarınızın öğle yemeklerindeki en düşük ve en yüksek harcama tutarını da limitleyebilirsiniz.

HERKES İÇİN MUTLULUK

Çalışanlarınızın motivasyonu ve işyerine bağlılığı daha kaliteli öğle yemekleriyle artarken, sağladığınız tasarruf, büyümenize ve yeni yatırımlarınıza hız verecek.

FİŞ, FATURA TOPLAMA DERDİNE SON

Fiş, fatura toplamakla, masraf takibi yapmakla uğraşmayacak, işinize daha çok vakit ayıracaksınız.

KART KULANIM ALANLARI VE NOKTALARI

Ticket Restaurant Kartını restoran ve kafeler haricinde paket yemek siparişi ve online market alışverişlerinizde de kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN