Kılıçdaroğlu'ndan yeni video: Bay Kemal'in Tahtası-8

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ülkeyi terk etmek zorunda kalan doktor ve hemşirelere seslenerek "Bavullarınız toplayın, sağlık kentlerini kurmak için her birinizi ülkemize geri dönmeye davet ediyorum." dedi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye dünyanın en iyi doktorlarına ve sağlıkçılarına sahip. Coğrafi olarak da avantajlı bir konumdayız. Ülkemizi dünyada sağlık ve bakım turizminde daha da büyüteceğiz" diye konuştu.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından video serisini yayınlamaya devam ediyor. "Onlar kötülüklerinde debelensin, biz işimize bakalım." diyen Kılıçdaroğlu, paylaşımına "Türkiye dünyanın en iyi doktorlarına ve sağlıkçılarına sahip. Coğrafi olarak da avantajlı bir konumdayız. Ülkemizi dünyada sağlık ve bakım turizminde daha da büyüteceğiz. Sağlık Kentleri'ni anlattım" notunu düştü.

Ülkeyi terk etmek zorunda kalan doktor ve hemşirelere seslenen Kılıçdaroğlu, "Bavullarınız toplayın, sağlık kentlerini kurmak için her birinizi ülkemize geri dönmeye davet ediyorum." dedi.

"Türkiye'de 3 bölgede, İstanbul, İzmir, Antalya'dan başlayarak sağlık kentleri kuracağız. Bu sağlık kentleri en üst donanımda kaliteli hastanelere sahip olacak." diyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye dünyanın en iyi doktorlarına ve sağlıkçılarına sahip. Coğrafi olarak da avantajlı bir konumdayız. Ülkemizi dünyada sağlık ve bakım turizminde daha da büyüteceğiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Bugün size kalkınma projelerimizden olan Sağlık Kentleri projemizi anlatacağım. Bu proje ülkemizin iki üstünlük alanının birleşmesinden oluşuyor. Turizm ve sağlık. Madem dünyanın en güzel ülkelerinden biriyiz bu avantajımızı neden daha iyi kullanmayalım. Ülkemizim turizm potansiyelini, sağlık ve bakım potansiyeliyle birleştireceğiz. Dünyanın en iyi doktorları bizde en donanımlı hemşireleri, sağlık personelleri bizde.

Türkiye'de 3 bölgede, İstanbul, İzmir, Antalya'dan başlayarak sağlık kentleri kuracağız. Bu sağlık kentleri en üst donanımda kaliteli hastanelere sahip olacak. Bu hastaneler ülkemizde alanında liderler kliniklerin danışmanlığında profesyonel bir ekiple işletilecek. Burada çalışan sağlık personeli, yabancı dili iyi düzeyde konuşanlar arasından seçilecek. Bu tesislerde uluslararası standartlarda ve akreditasyonlarda hizmet verilecek. Projemizle 5 yıl içerisinde ülkemize 3 milyar dolar ek gelir 50 bin kişiye istihdam sağlayacağız.

Bununla da yetinmeyeceğiz. Sağlık kentlerimizle entegre yaşlı bakım üniteleri kurulacak. Atacağımız bu adımlardan sonra bahsettiğimiz tesislerimizin talep garantisini sağlamak için ülkeler, emeklilik fonları ve sigorta şirketleriyle ikili anlaşmalar yapacağız. Bu sağlık kentlerimizde medikal teknolojiler akıllı sağlık hizmetleri, robotik teknoloji ve tıbbi yapay zekayı kullanarak en üst düzeyde ve insan odaklı hizmetler sunacağız. Türkiye 10 yıl içerisinde sağlık ve bakım sektöründe dünyanın lider ülkelerinden biri olacak.

Şimdi ülkemizi bırakıp gitmek zorunda olan doktorlarımıza ve cazip teklifler nedeniyle şansını Avrupa'da deneyen hemşirelerimize sesleniyorum. Bavullarınız toplayın, sağlık kentlerini kurmak için her birinizi ülkemize geri dönmeye davet ediyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN