5 yıl satmama sözüne ÖTV'siz araç müjdesi! Sıfır otomobil modellerinin fiyatları yarı yarıya düşecek

5 yıl satmama sözüne ÖTV'siz araç müjdesi! Sıfır otomobil modellerinin fiyatları yarı yarıya düşecek

Sıfır araçlardan alınan ÖTV, yıllardır gündemden düşmüyor. Dolar kurundaki yükseliş ve ÖTV nedeniyle araç fiyatları bir hayli pahalı. Tüketiciler sıfır araç alma konusunda tereddüt duyarken kulislerde dolaşan yeni iddia herkesi sevindirecek gibi duruyor. İşte, ÖTV'siz sıfır araç satışı ile ilgili detaylar...

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle sıfır araç satın almak oldukça zorlaştı. Araç satış-alım işlemlerini kolaylaştıracak yeni bir iddia sektörün gündemine bomba gibi düştü.

5 YIL BOYUNCA ARABASINI SATMAYANIN PARASI CEBİNDE KALACAK

Yükselen enflasyon ve dolar kuruna mevcut vergilerde eklendiği zaman otomobil fiyatları her geçen gün biraz daha artıyor. Bunda yaşanılan küresel olaylarında etkisi azımsanmayacak kadar fazla.

İddiaya göre, sıfır araçlar ÖTV'siz bir şekilde satın alınabilecek. Fakat ÖTV'siz satın alınan aracın 5 yıl boyunca satılmaması şartı getirilecek. Sıfır araçlarda 5 yıl satmama şartıyla ÖTV kaldırılabilir.

SIFIR ARAÇLAR ÖTV'SİZ SATILACAK

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda bu iddianın gerçekleştireceği konuşuluyor.

Millet İttifakı'nın iktidara gelmesi halinde gençler ilk arabasını ÖTV olmadan alabilecek. Detaylar ve şartlar ise henüz belli değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN