Uzun evliliğin sırrı ortak banka hesabı kullanmak

Uzun evliliğin sırrı ortak banka hesabı kullanmak

ABD merkezli Journal of Consumer Resource dergisindeki araştırmada 230 evli çift iki yıl boyunca gözlem altına alındı. Banka hesapları ortak olan ve mali durumlarını birlikte yöneten çiftlerin evlilikleri daha uzun ömürlü olduğu ortaya çıktı.

ABD merkezli Journal of Consumer Resource dergisindeki araştırmaya göre, iki yıl boyunca 230 çiftin gözlemlenmesinin ardından banka hesapları ortak olan ve maddi durumlarını birlikte yöneten çiftlerin evliliklerinin daha uzun ömürlü olduğu ortaya çıktı.

AA’nın aktardığına göre araştırmaya dahil edilen çiftlerin dörtte üçünün beyaz, yüzde 12’sinin siyahlardan oluştuğu, ortalama hane gelirlerinin 50 bin dolar ve çiftlerin yüzde 10’unun çocuk sahibi olduğu bilgisi paylaşıldı.

Araştırmacılardan Indiana Üniversitesi Pazarlama Bölümü’nden Jenny Olson, ilk kez evlenen 230 çiftin, sürece ilk olarak ayrı banka hesaplarıyla başladıklarını, ardından katılımcıları üç gruba ayırdıklarını belirtti.

Olson, birinci gruba ayrı banka hesaplarıyla devam etmeleri, ikinci gruba ortak hesaba geçmeleri, üçüncü gruba da buna kendilerinin karar vermeleri konusunda direktif iletildiğini anlattı.

BAĞI KUVVETLENDİRİYOR

Ortak banka hesabı açmaları söylenen çiftlerin, ayrı hesaplara sahip bulunanlara göre aralarındaki bağın önemli ölçüde daha çok kuvvetlendiğini gözlemlediklerini ifade eden Olson, bu çiftlerin birlikte olduklarını daha yoğun hissettiklerini söylediklerini aktardı.

Olson, ortak banka hesabı kullanan çiftlerin şeffaf ilişkiye sahip olduklarını ve “Sana yardım etmek istiyorum çünkü buna ihtiyacın var. Bana daha sonra yardım edip etmeyeceğini takip etmiyorum” anlayışıyla hareket ettiklerini kaydetti.

Ayrı hesapları bulunan çiftlerinse finansal ilişkilerini ‘değiş tokuş’ olarak gördüklerini belirten Olson, ayrı hesaplar kullanan eşlerin birbirlerine karşı “Sana yardım ediyorum çünkü sen de daha sonra bana yardım edeceksin” mantığıyla hareket ettiklerine dikkati çekti.

Olson, banka hesapları ayrı çiftlerin çoğunun potansiyel olarak ilişkilerinin bitmesinin daha kolay olduğu kanısına vardıklarını vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN