Her öğün sofraya koyduğunuz o besine dikkat! Bağırsakları mahvediyor: Canan Karatay uyardı

Her öğün sofraya koyduğunuz o besine dikkat! Bağırsakları mahvediyor: Canan Karatay uyardı

Prof. Dr. Canan Karatay, şeker hastalarının domates tüketimine değinirken dikkat etmeleri gereken noktaların altını çizdi. Herkesin sofrasında bulunan domatesin yüksek şeker içerdiğini duyururken domates tüketiminde uyarılarda bulundu. Domatesin içerdiği doğal şekerin, şeker hastalarının kan şekerini olumsuz etkileyebileceğinin altını çizdi.

Her yemekte, her sofrada bulunan domates ile bilinmeyenler ortaya çıktı. Mutfakta her öğünde ihtiyaç duyulan domates aslında bilindiği kadar faydalı değil. Domatesi fazla tüketmek vücudumuza yarardan çok zararı dokunuyor. Prof. Dr. Canan Karatay'dan önemli uyarılar geldi.

Domates tüketilebildiğinde karın boşluğunda sindirim için salınan asitte birçok sindirim problemine neden oluşmaktadır. Karatay, domates hakkında gerçekleri duyururken aslında meyve olduğunun altını çizdi. Özellikle haziran ve temmuz aylarında hastaların şekerlerinin yükselmesinin nedeninin domates olduğuna vurgu yaptı. Sindirim açısından zor olan mide ve bağırsakların yıpranmasına neden olan bu durum ise Eylül ayıyla beraber sorunlar yavaşlıyor.

CANAN KARATAY KAHVALTI TABAĞI

Haşlanmış olan yumurtalarda rafadan ya da kayısı kıvamında olabilir. Tavada düşük sıcaklıkta saf tereyağıyla beraber katı olmadan pişirilmesi öneriliyor. Menemen, çılbır, omlet, mıhlama ve pastırma yumurtada tüketilebilir besinler arasında.

canan karatay

Kahvaltı tabağında bir avucun içi kadar az miktarda tuzlu peynir yerine light az yağlı veya krem peynir de tercih edilebilir. Koyun, keçi veya inek sütünden yapılan peynirler, Erzincan tulumu, eski kaşar, İzmir tulumu peynirlerde kahvaltı tabağında yer alır. İnce belli çay bardağında ceviz, fıstık, badem, fındık veya yer fıstığı. 10-15 adet zeytin tercih edilirken üzerine zeytinyağı ve kekik eklenir. Domates, roka, salatalık, turp, nane ve yeşillikler arzulandığı kadar tüketilebilir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN