Starbucks ülkeden çekilme kararı aldı! O tarihte şubelerini kapatıyor: 20 günde 11 milyar dolar değer kaybetmişti...

Starbucks ülkeden çekilme kararı aldı! O tarihte şubelerini kapatıyor: 20 günde 11 milyar dolar değer kaybetmişti...

Boykotların hedefi olan Starbuck çekilme kararı aldı! O tarihten itibaren ülkedeki tüm şubelerini kapatacak! Kahve severlerin gününü geçirdiği Starbucks zinciri, yapılan boykotlara daha fazla dayanamadı. Sadece 20 günde 11 milyar dolar kaybedince çekilme kararı aldı. İşte tüm detaylar...

Ortadoğu'da yükselen gerilimin ardından boykotlar devam ediyor. İsrail'e destek verdiği gerekçesiyle birçok ülkede boykot edilen Starbucks, özellikle Türkiye'de büyük ses getirdi. Dünyaca ünlü kahve zinciri o tarihten itibaren ülkeden çekileceğini açıkladı.

11 MİLYAR DOLAR ZARAR ETTİ

Türkiye'de başlayan boykotlar kısa sürede tüm dünyaya yayıldı. Kahve zinciri Starbucks'ta masaları doldurarak boykot eden kişiler, firmanın kazanç sağlamasının önüne geçti.

Sadece 20 gün içerisinde yüzde 9 oranında değer kaybına uğrayan Starbucks, yaklaşık olarak 11 milyar dolar zarara uğradı. Deprem zamanında da büyük tepki çeken kahve zinciri, İsrail'i desteklediği gerekçesiyle boykota uğramaya devam ediyor.

ak-parti-genclik-kollari-ndan-81-ilde-starbucks-ta-yer-kapatma-eylemi-1084.jpg

STARBUCKS DAHA FAZLA DAYANAMADI

Starbucks, onlarca ülke tarafından boykot edilmeye devam ediliyor. Boykotlara daha fazla dayanamayarak, yeni gelişme kısa bir süre önce paylaşıldı. Ekonomik zorluklara girdiği söylenilen Starbucks, Fas'ta bulunan şubelerini geri çekme kararı aldı.

O TARİHTE ÇEKİLECEK

Faslı medya kuruluşu Maroc Hebdo, dünya gündemine oturan gelişmeyi paylaştı. Starbucks, 15 Aralık tarihinden itibaren 18 kahve şubesini kalıcı olarak kapatacağını duyurdu. Yalnızca Starbucks'la kalmayan bu karara İsveçli giyim mağazası H&M'de katıldı. İki dev marka 15 aralık itibariyle Fas'tan çekilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN