Suya zam gelince Ankaralılar oralara koştu! Bedava kaynak suyu doldurulacak yerler...Damacanasını alan doğal suya koşuyor

Suya zam gelince Ankaralılar oralara koştu! Bedava kaynak suyu doldurulacak yerler...Damacanasını alan doğal suya koşuyor

Su fiyatlarına gelen son zammın ardından Ankaralılar doğal kaynak suyuna yönelmeye başladı. Ankara’nın çeşitli bölgelerinde bulunan kaynak suları hem daha ekonomik hem de daha lezzetli olunca damacanasını alan doğal suyun tadını çıkarmak için oralara koştu…

Birçok ilde olduğu gibi yeni yıldan sonra Ankara’da da su fiyatlarına okkalı bir zam geldi. Fiyatlar artınca hazır su almaktan vazgeçen Ankara halkı ise doğal kaynak sularına akın etmeye başladı.

Öyle ki Ankara’nın çeşitli bölgelerinde bulunan çeşmelerden ücretsiz su ihtiyacını karşılamak mümkün. Ev ekonomisine katkı sağlayan bu çeşmeler aynı zamanda doğal ve daha lezzetli su içme imkanı da sunuyor. Peki, Ankara’da ücretsiz su doldurulacak yerler neresi? İşte cevabı…

ANKARA’DA İÇME SUYU DOLDURULACAK YERLER

KARACAÖREN İYİ SU ÇEŞMESİ

Ankara Pursaklar’da bulunan İyi Su Çeşmesi, Şehit Salim Akgül Park ve Sosyal Tesis alanında bulunuyor. Bölge halkının içme suyu ihtiyacını karşıladığı çeşmeler, 2013’ten bu yana aktif olarak kullanılıyor ve tamamen ücretsiz.

ankarada-icme-suyu-doldurulacak-yerler-1.jpg

ÇUBUK ÇEŞMELERİ

Çubuk Belediyesi tarafından yapılan su çeşmeleri özellikle bölgede su kesintisi olduğunda vatandaşın imdadına yetişiyor. Söz konusu çeşmelerden 9 sokak çeşmesi, bölgenin en lezzetli ve bereketli çeşmesi olarak görülüyor.

GÖLBAŞI HAYMANA YOLU ÇEŞMELERİ

Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Haymana Yolu üzerinde bulunan Mogan Park’ın çıkışına doğru gittiğinizde yol boyunca belli aralıklarla karşınıza su çeşmeleri çıkacaktır. Bu çeşmelerden ücretsiz olarak su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

POLİS AKADEMİSİ BÖLGESİ

Yine Gölbaşı ilçesinde bulunan Polis Akademisi’nin çevresinde de doğal su çeşmesi mevcuttur. Yolunuz buraya düştüğünde mutlaka damacananızı doldurmalısınız. Ancak bu çeşme genelde biraz kalabalık oluyor. Biraz sıra beklemeniz gerekebilir.

ankarada-icme-suyu-doldurulacak-yerler-2.jpg

KAZAN KUYU SUYU

Kazan’da kuyu suyu çıkan çeşmeler, yerel halk tarafından özellikle bahçe sulamak için tercih ediliyor.

DURHASAN MAHALLESİ BAYBAĞ ÇEŞMESİ

Yine Çubuk ilçesine bağlı Durhasan Mahallesi’nin Baybağ bölgesindeki çeşme, her gün yüzlerce kişinin uğradığı bir çeşme. Böbrek taşlarına iyi geldiği söylenen su bu yüzden şifa bulmak isteyenler tarafından da sık tercih ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN