Tanzim satış yerlerinde hangi sebze ve meyve satılıyor?

Tanzim satış yerlerinde hangi sebze ve meyve satılıyor?

Tanzim satış yerleri nerelerde var? İBB tanzim satış noktaları ile ilgili detaylar haberimizde. Pazar ve marketlerdeki fiyat artışının önüne geçmek için uygulanan Tanzim Satış noktaları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan fiyat artışlarını önlemek amacıyla kurulan Tanzim satış noktaları İstanbul ve Ankara'da hizmet vermeye devam ediyor. İstabul'da 50 Ankara'da 15 noktada hizmet veren Tanzim satış yerleri ayrıca Ankara'da e-sipariş ile de satış yapıyor. İşte "Tanzim satış yerleri nerelerde var?" sorusunun detaylı yanıtı ve İBB tanzim satış noktalarının güncel listesi...

Tanzim satış yerlerinde uygun fiyata ürün satma uygulaması son zamanlarda sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar nedeniyle başladı. Tanzim satışlar kapsamında, kurulan çadır ve mobil araçlarda domates, biber, patates, patlıcan, salatalık, soğan ve ıspanak uygun fiyattan tüketici ile buluşuyor. Tanzim satış yerlerinden alış veriş yapmak isteyenler "Tanzim satış yerleri nerelerde var?" sorusunu arama motorlarında sorguluyor. İBB tanzim satış noktaları ve e-sipariş uygulaması ile ilgili detayları haberimizden bulabilirsiniz. 

TANZİM SATIŞ NOKTALARINDAKİ ÜRÜNLER NEREDEN TEMİN EDİLİYOR?

Tanzim satış noktalarındaki ürünler, Tarım ve Orman Bakanlığı organizasyonuyla Tarım Kredi Kooperatifinden alınırken, zincir marketler ise sattığı ürünleri kendileri tedarik ediyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Anadolu Ajansı (AA) Ekonomi Masası'nda yaptığı açıklamada, "Tanzim satışta 2,5 aylık planlamamız var. Örtüaltı üretimin yanı sıra açık alanlardaki ürünler de piyasaya girdiğinde fiyatlarda ürün bolluğundan kaynaklanan bir gevşeme olacak." ifadelerini kullanmıştı.

19-02/15/tanzim-satis-noktalari.jpg

TANZİM SATIŞ YERLERİNDE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ DE SATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarım ürünleri tanzim satış noktalarının açılmasıyla fiyatların yarı yarıya indiğini belirterek, "Bunlarla da kalmayacağız, temizlik malzemelerinde de buna gireceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyda dair açıklamaları şöyle;

"Sebze meyve fiyatlarıyla terör estirenlere karşı, nasıl Gabar'da Cudi'de, Tendürek'te inlerine girdiysek sebze, meyve ve gıda terörü estirenlere de belediyelerimiz vasıtasıyla tanzim satışlar semt pazarlarını kurarak Ankara ve İstanbul başta olmak üzere ucuz ürünü bugün itibarıyla satmaya başladık. Fiyatlar neredeyse yarı yarıya inmiş durumda. Halk ekmek ile İstanbul ve Ankara'da vatandaşımızın evine nasıl ucuz ekmeği verdiysek şimdi de sebzede meyvede, bunlarla da kalmayacağız, temizlik malzemelerinde de buna gireceğiz. Böylece vatandaşım, Ayşe kardeşim, Fatma kardeşim, Ahmet'im, Mehmet'im bu ucuzluktan en ideal şekilde faydalanacak. Oyunu hep beraber bozacağız, bu terörü estirenlere müsaade etmeyeceğiz."

19-02/15/tanzim-satis.jpg

İSTANBUL'DA 50 NOKTADA İBBTANZİM SATIŞ YERLERİ KURULDU

İBB tarafından 34 ilçede 50 noktada başlayan tanzim satış noktalarına vatandaşların ilgisi devam ediyor. İlk etapta satışa sunulan patates, soğan, domates, salatalık, patlıcan, ıspanak ve biber çeşitleri, marketteki fiyatlardan yüzde 70, pazarlardaki fiyatlardan ise yarı yarıya indirimli satılıyor. Mobil tanzim satış noktası, her gün saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında açık olacak.

KAĞITHANE MEYDANI

ÜMRANİYE MEYDANI

ESENLER MEYDANI

AVCILAR MEYDANI

ESENYURT MEYDANI

KADIKÖY MEYDANI

ÇEKMEKÖY MEYDANI

BAKIRKÖY MEYDANI

B.ÇEKMECE MEYDANI

AKSARAY MEYDANI

ZEYTİNBURNU MEYDANI

EMİNÖNÜ MEYDANI

BAHÇEŞEHİR 1.KISIM

TAKSİM MEYDANI

BAŞAKŞEHİR 2.ETAP METRO ÇIKIŞI

KASIMPAŞA KIZILAY MEYDANI

BÜYÜKÇEKMECE

BEYLİKDÜZÜ MEYDANI

EYÜPSULTAN MEYDAN

BAYRAMPAŞA MEYDANI

ATAŞEHİR ÖRNEK MAHALLESİ

BAĞCILAR MEYDANI

BEYKOZ KAVACIK MEYDAN

GÜNGÖREN MEYDANI

ÜSKÜDAR KİRAZLITEPE

SULTANBEYLİ MEYDANI

FATİH KARAGÜMRÜK MEYDAN

SULTANGAZİ MEYDANI

BOSTANCI LUNAPARK

GOP MEYDANI

PENDİK SAHİL MEYDAN

SARIYER MEYDANI

HALKALI MEYDAN

BEŞİKTAŞ MEYDANI

ÜMRANİYE MEYDAN AVM OTOPARK

ÜSKÜDAR MEYDANI

ATAŞEHİR MEYDAN

ŞİRİNEVLER MEYDANI

İSTİNYE İSPARK

KARTAL MEYDANI

ZEYTİNBURNU AVM

MALTEPE MEYDANI

ALİBEYKÖY SİLAHTAR

PENDİK MEYDANI

HALİÇ

TUZLA MEYDANI

BAYRAMPAŞA YILDIRIM MAHALLESİ

SANCAKTEPE MEYDANI

ESENLER 100.YIL MAHALLESİ

ANKARA'DA 15 NOKTAYA KURULDU

Ankara Büyükşehir Belediyesince, 15 noktada "halk sebze" tanzim satış noktası kuruldu.

Sebze meyve fiyatlarındaki artışı önlemek amacıyla hayata geçirilecek tanzim satış için Ankara Büyükşehir Belediyesince, satış noktaları kurulmaya başlandı.

İlk etapta, Abdi İpekçi Parkı, Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı, Kurtuluş Parkı, Altındağ Ulus Metrosu çıkışı, Altındağ Siteler İtfaiye Meydanı, Hasköy Cemre Parkı, Keçiören Kuyubaşı Metrosu çıkışı, Keçiören Belediyesi önü, Pursaklar Hicret Camisi önü, Etimesgut Belediyesi karşısı, Sincan Lale Meydanı, Mamak Şafaktepe Parkı, Mamak Bostancık Caddesi, Yenimahalle Batıkent Gimsa karşısı, Gölbaşı Belediyesi karşısında olmak üzere 15 noktada "halk sebze" tanzim satış noktası kuruldu.

19-02/15/tazim-satis-yerleri-nerede.jpg

PTT'DEN TANZİM SATIŞI ANKARA'DA BAŞLADI

Türkiye'de son dönemin en çok konuşulan gündem maddesi tanzim satışları...Tanzim satış yerlerinde kuyrukta beklemek istemeyen vatandaşlar için bu ürünler eptavm.com'da da satışa çıkarıldı.

TOPLU ALIM YOKSA AVANTAJLI DEĞİL

Ancak eptavm.com'da satışa çıkarılan sebzelerden 1 kilo satın almak için ödenmesi gereken kargo ücreti 3.70 TL. Yani internet üzerinden iki kilogram soğan alsanız ödeyeceğiniz ücret 4 TL kargo ile birlikte ise 7.70 TL olacak. Bu fiyatla marketten almaktan daha avantajlı değil. Fakat toplu alımlarda kargo ücreti daha avantajlı hale geliyor.

Ayrıca eptavm.com'da tanzim satışlarından sadece Ankaralılar yararlanacak çünkü sitenin altı kısmında, "Satışlarımız sadece Ankara için geçerlidir' ifadesi yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN