Taşla sopayla seçim alınmaz

Taşla sopayla seçim alınmaz

Hükümetin muhalefeti terörle ilişkilendiren ithamları, ‘Karşımızdakiler küffar’ söylemleri sonrası tehlikeli kıvılcım... İmamoğlu’nun Erzurum programında bir grup, seçim otobüsüne ve İBB Başkanı’nı dinleyen vatandaşlara taşla saldırdı. Şiddet olayları durdurulamayınca miting yarıda kesildi. Polisin müdahale etmemesi ‘devlet himayesinde provokasyon’ tepkilerine yol açtı.

Sandıkların kurulmasına 6 gün kala tehlikeli kışkırtma... CHP'nin Erzurum'da bütün partilerin miting yaptığı meydan için istediği izin önce onaylandı ardından iptal edildi. Yaşatılan gerilimin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun mitingi sırasında bir grup taşlı saldırı düzenledi. Provokasyon nedeniyle miting tamamlanamazken İmamoğlu "Vali, emniyet müdürü, polis seyretti" tepkisini gösterdi.

'SANDIĞI GERMEK İSTİYORLAR AMA TAŞLA SOPAYLA KİMSE SEÇİM KAZANAMAZ'

Saatler önce yapılan 'Gerilim tırmandırılıyor' uyarıları yaşananların göz göre göre geldiğini ortaya koydu. Demokrasiye gölge düşüren tablo hükümetin muhalefete sert söylemlerini gündeme getirdi. 'Kandil'den talimat alıyorlar' ithamları, '14 Mayıs darbe girişimi' propagandasının toplumda bazı kesimleri tahrik ettiği belirtildi. 'Tansiyon yükseltilmek isteniyor. Ancak taşla, sopayla kimse seçim kazanamaz' tepkiler geldi.

ÇOCUKLAR YARALANDI

Provokasyon sırasında atılan taşlarla çocuklar da yaralandı. CHP'nin seçim otobüsünün camları kırılırken atılan taşların niteliği 'Örgütlenmiş grup' yorumlarına yol açtı.

Kılıçdaroğlu: Mafyalardan, domuz bağcılardan oluşan militarist koalisyonun amacı insanları korkutup sandıktan uzak tutmak. Çoğunluk bu kötülüğü bitirecek.

Akşener: Devletin imkânlarıyla demokrasiye ket vurmaya çalışıyorlar. Millet iradesini ne taşla ne de kurşunla durduramazsınız. Sükunetle kazanacağız.

Karamollaoğlu: Bu provokasyonu gerçekleştirenleri ve seyirci kalan idarecileri kınıyorum. Bizler sabırla, sakin ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

Babacan: Bu provokasyonu yapanlar ve onlara göz yumanlar hakkında savcılık derhal işlem başlatmalı. Bu seçimi barış ve kardeşlik isteyenler kazanacak.

xccx.png

Millet İttifakı’nın mitingi sonrası Marmaray seferlerinin durdurulmasının ardından Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da gerçekleştireceği miting öncesinde Havuzbaşı Kent Meydanı AK Partili Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleriyle kapatıldı. Otobüsler protestoların ardından kaldırıldı. İmamoğlu konuyla ilgili Twitter üzerinden paylaşım yapıp duruma tepki gösterdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i de etiketleyen İmamoğlu “Bu nezaketsizliğin kara lekesini ömrünün sonuna kadar taşıyacaksın” dedi. İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama da “Mehmet Sekmen, araçları alandan çektirdikten sonra şimdi de Hüdapar’lı ve MHP’li bir grubun saldırısı ve tacizi ile karşı karşıyayız. Emniyet mensupları yeterli önlemi almıyorlar” açıklaması yaptı.

İBB Başkanı’nın Erzurum’da yaptığı mitinge gelen provokatörler vatandaşların üzerine ve İmamoğlu’na taş fırlattı. Polisin provokatörlere engel olmaması üzerinde İmamoğlu konuşmasını yarıda kesti. İmamoğlu Erzurum valisi ve belediye başkanına suç duyurusunda bulunacağını söyleyerek “Burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz polisler. Erzurum Valisi, Erzurum belediye başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım insanları tahrik ediyorsunuz” dedi.

Güvenlik sağlanana kadar alanda duracaklarını belirten İmamoğlu “Sizler, burada provoke edilmiş kişiler; kadınların başına, elinde Türk bayrağı olan insanlara taş attırıyorsunuz. Sözüm ona milliyetçilik üzerinden insanlara taş attırıyorsunuz. Ellerinde Türk bayrakları olan insanlara hakaret ettiriyorsunuz” şeklinde konuştu. İmamoğlu’nun uyarılarının ardından saldırgan grup, TOMA’lardan su sıkılarak dağıtılmaya çalışıldı. Provokatörlerin attığı taşlar nedeniyle İmamoğlu ve beraberindeki heyeti taşıyan otobüs hasar meydana geldi. İmamoğlu “Siz sulh içinde olun. Polis, sizin güvenliğinizi sağlamak zorunda. Polis seyrediyor, görüyorum. Hepinizin hakkında suç duyurusunda bulunacağım” şeklinde konuştu.

Saldırı sonrası açıklamada bulunan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Başta bize izin vermediler daha sonra ise bir selamlama konuşması yapılabileceği söylendi. Tedbirlerle ilgili valilikle de görüşüldü ve 5 bin polisle tedbir alındığı söylendi. Alana geçtiğimizde vatandaşlarımız orayı doldurmuştu. Konuşma başlayınca belirli bir grup taşlamaya başladı ve buna hiçbir müdahalede bulunmadı. Bir tarafta da 200 kişilik Ak Partili olduğu söylenen bir grup vardı. Ne onlar Ak Partili ne diğerleri ülkücü. Bize atılan taşlar otobüsün üzerinden alandaki vatandaşlara da ulaştı. Benim gördüğüm 10-15 kişi yaralandı. Bu olaydan İçişleri Bakanlığı’ndan Cumhurbaşkanlığı’na kadar herkes sorumludur. Buradaki insanların güvenliği sağlanana kadar Erzurum’u terk etmiyorum.”

İBB CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, saldırının ardından “Aracımızın bütün camları kırılmış durumda. Atılan taşlardan zarar gören vatandaşlarımız var onlar için kaygılıyız. Taşlamaya emniyet ve valilik izin verdi. Taş yağmuru altında miting yapmaya çalıştık. Bu Erzurumluların işi değil bunu da biliyoruz. Bilinçli bir provokasyonla karşı karşıyayız” diye konuştu.

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger de “Bin kişilik bir ekip getirildi. Masum bir organizasyon değil. Güvenlik güçleri kalabalık oluşana kadar müdahale etmedi. Açıkçası taşlanmamızı sağladılar. Sol bir grup bunu yapsaydı suya boğarlardı” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, İstanbulluları Erzurum mitinginde taşlı saldırıya maruz kalan İmamoğlu’na destek vermek için Sabiha Gökçen Havalimanı’na çağırdı.

Kaftancıoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili İstanbullular, sizleri 20.15’den itibaren Sabiha Gökçen Havalimanına bekliyoruz @ekrem_imamoglu’nu karşılamak ve yapılanlara karşı kardeşçe duruş sergilemek üzere... Bizler kardeşlik için, kucaklaşma için geliyoruz. Sağduyuyla provokasyonları boşa çıkaracağız. Az kaldı.”

DEĞİŞİMİN BİR BEDELİ VAR BUNU ÖDEMEYE HAZIRIZ

İmamoğlu’na saldırıya tepki yağdı. Kılıçdaroğlu, sağduyu çağrısıyla sandığa gitme çağrısı yaptı. Muhalefet dayanışma mesajları paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, provokasyonun ardından Twitter hesabından “Erzurum olayları” notuyla video yayınladı. Bedel ödemeye hazır olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Sevgili halkım. Mafyalar, militanlar, SADATçılardan, Sinan Ateş’i öldüren torbacılardan, beşli çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var. Bugün Ekrem Başkanımıza saldıranlar bunlardır. Amaçları, insanları korkutmaktır. Sandıktan uzak tutmaktır. Tüm Türkiye itidalini koruyacak. Türkiye, makul çoğunluğun ülkesi. Çoğunluk bu kötülüğü bitirecek. Sevgili vatandaşlarım. 14 Mayıs’a odaklanın. Başka her şey teferruattır. Sakın, kızmayın. Sakın, küsmeyin. İnsanınızı sevin, bağrınıza basın. O terör gruplarını kahreden de tam da budur. Ekrem evladıma da geçmiş olsun. Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır. Bunu da ödemeye hepimiz hazırız. Yapanları biliyoruz, yaptıranları da biliyoruz. Uzun süre koltukta oturanın bir pisliği vardır o yüzden o koltuktan kalkamıyordur. Altına yapmış demektir.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Devletin imkanlarıyla demokrasiye ket vurmaya çalışanlar şunu iyi bilsin ki millet iradesini ne taşla ne de kurşunla durduramazsınız. Ne Ekrem kardeşimi ne beni ne de Millet İttifakı’nın hiçbir üyesini bu şekilde korkutamazsınız. Biz, bu seçimi sükûnetle kazanacağız.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Ülkeyi getirdiğiniz hale bakın. Kardeşi kardeşe düşman ettiniz. Erzurum’da Sayın Ekrem İmamoğlu ve miting alanındaki kardeşlerimize yönelik saldırının faili de azmettiricisi de bu kirli iktidardır. Herkes müsterih olsun; bu yaşananlar tarihin utanç sayfalarında yer alacak, 14 Mayıs’ta ülkemiz huzura kavuşacak.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: “Uğradıkları çirkin saldırı nedeniyle Sn. Ekrem İmamoğlu’na ve değerli Erzurumlu vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu provokasyonu gerçekleştirenleri ve seyirci kalan idarecileri kınıyorum! Bizler sabırla, sakin ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: İmamoğlu’na ve Erzurum halkına yapılan taşlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu provokasyonu yapanlar ve onlara göz yumanlar hakkında savcılık derhal işlem başlatmalıdır. Bu seçimi barış, huzur ve kardeşlik isteyenler kazanacak.
Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce:E rzurum’da Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik gerçekleştirilen provakatif saldırıyı kınıyorum. Savaşa değil seçime giriyoruz. Bu tür provokasyonlara asla boyun eğmeyeceğiz!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN