İbrahim Kalın'dan İmamoğlu'na saldırıya ilişkin açıklama: Kabul edilebilir değil

İbrahim Kalın'dan İmamoğlu'na saldırıya ilişkin açıklama: Kabul edilebilir değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İBB Başkanı İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde yaşanan olaylara ilişkin Valilik'in çalışma yürüttüğünü 'suç unsuru varsa' bununla ilgili gerekli hukuki işlemin yapılacağını kaydetti. Kalın, " Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu kadar herkesin çok motive olduğu, kitlesini sahaya sürdüğü bir ortamda böyle bir hadisenin yaşanması üzüntü verici" ifadelerini kullanarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingi öncesi başlayan provokasyonlar miting sırasında önlem alınmamasından dolayı taşlı saldırıyla devam etti. Çok sayıda vatandaşın yaralandığı olayla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldığı bir canlı yayında açıklama yaptı.

İbrahim Kalın, "En son belediye başkanı ve İçişleri Bakanı ile yaptığım görüşmede söylenen, bir esnaf ziyareti başka bir şeye dönüşmüş. Sokakların içerisinde hoparlörle konuşma şeklinde bir tür miting gibi bir şeye dönüşünce bir grup taşlarla saldırmaya başlamış. Bu kabul edilebilir bir şey değil" diye konuştu.

"Taşlarla saldırılması vs. asla böyle bir şey söz konusu olamaz. Bunu bir defa bütün Erzurumlulara teşmil etmek de büyük haksızlık olur. Erzurumlular provoke ettiler, şöyle böyle denmesi de yakışıksız. Bu doğru bir şey değil” ifadeleri kullanan Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

'VALİLİK ÇALIŞMA YAPIYOR'

Bununla ilgili şu anda duruma bakılıyor. Birkaç kişi de yaralanmış. Bu konuda da üzüntümüzü ifade edeyim. Çocuk yaralanmış benim gördüğüm. Tam olayı aydınlatmak için Valilik bununla ilgili bir çalışma yapıyor. Bir suç unsuru varsa da bununla ilgili gerekli hukuki işlem yapılır.

14 Mayıs seçimlerine giderken bu kadar bir demokrasi şöleni içerisinde herkesin seçimlerini, gösterilerini, mesajlarını demokratik bir ortamda verdiği süreçte, bu tür olayların yaşanmasını biz asla arzu etmeyiz. Onu bir kez daha ifade etmek isterim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN