Termometreler rekor kırdı: 22 il 40 dereceyi aştı

Termometreler rekor kırdı: 22 il 40 dereceyi aştı

Yurt genelinde etkisini artıran sıcak hava dalgası, dün 22 ilde termometreleri 40 derecenin üzerine taşıdı. Şırnak’ın Silopi ilçesinde 45,1 dereceyle en yüksek sıcaklık kaydedildi.

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgası, dün 22 ilde termometreleri 40 derecenin üzerine taşıdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, sıcaklıklar birçok kentte mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerinde ölçüldü.

Sıcaklık değerleri yer yer 45 dereceyi bulurken, en yüksek sıcaklık Şırnak’ın Silopi ilçesinde 45,1 derece olarak kaydedildi. En düşük sıcaklık ise Rize’nin İkizdere ilçesinde 12,4 derece olarak ölçüldü.

40 dereceyi aşan iller arasında Adana, Antalya, Aydın, Batman, Balıkesir, Burdur, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Adıyaman yer aldı.

Bugün de yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Ancak yarından itibaren kuzey, iç ve doğu bölgelerde sıcaklıkların düşerek yer yer normallerin altına inebileceği; diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında kalacağı tahmin ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN