Toplu iş sözleşmesinde son 2 gün! Yeni kararlar masaya yatırıldı: Kamu işçileri merakla bekliyor...

Toplu iş sözleşmesinde son 2 gün! Yeni kararlar masaya yatırıldı: Kamu işçileri merakla bekliyor...

Toplu iş sözleşmelerinde karar alınması için son 2 gün kaldı. Masaya yatırılan tekliflerin haddi hesabı yok. Yapılan zam pazarlığının 1 Mayıs 2023 tarihine kadar tamamlanması bekleniyor. Yaşanan teklif ve talepler ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya el attı. Yapılacak zam oranının memur maaşları ve özel sektör çalışanlarının maaşlarını da etkileyeceğinin altını çizdi. İşte tüm detaylar...

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TALEPLERİ GÖRÜŞÜLÜYOR

Toplu iş sözleşmelerine dair görüşmeler tüm hızıyla devam ediyor. 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesiyle birlikte teklifler ve talepler havada uçuşuyor. Toplu iş sözleşmelerinde son 2 gün kalmasıyla birlikte kamu işçileri merakla bekliyor. 1 Mayıs 2023 tarihine kadar netleşmesi beklenen zamlar ile birlikte olaya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin el attı.

Kara yolları, demir yolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, Milli Eğitim ve Milli Savunma bakanlıkları, hastaneler ve üniversitelerin de içerisinde yer aldığı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta 700 bin işçiyi yakından ilgilendiren 2023 yılı Toplu İş Sözleşmeleri Çevre Protokolü görüşmelerinde son günler. Toplu iş sözleşmesinde anlaşmalar 1 Mayıs tarihine kadar ortak paydada buluşulması bekleniyor.

1451120.jpg

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE SON GÜNLER

Toplu İş Sözleşmeleri kapsamında pazarlıkların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Açıklamasında 700 bini aşkın kamu işçilerine dair pazarlığı yapılan toplu iş sözleşmeleri için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Asgari ücretli çalışanların 12 bin ya da 12 bin 500'e tutarında maaş zammının talep edildiğini belirtti. Toplu iş sözleşmelerinin Kamu İşveren Sendikaları tarafından yapıldığını sadece temsilci olduğunu açıklayan Bakan Bilgin, bugün ya da yarın bir araya gelineceğini duyurdu. Toplu iş sözleşmeleri için nihai kararı sendikalarla oturup çıkartacaklarının altını çizdi.

61ee2ac9ed13441560df6e93.webp

TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNDE SON DÜZLÜK

Toplu iş sözleşmelerinde daha önceki yapılan tekliflere değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, pazarlık sürecinin devam ettiğini açıkladı. Şu anda ise yüzde 40 zam noktasında olduğunu belirterek zamanın olduğunu açıkladı. TÜRK - İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ise taban ücret için 15 bin lira teklif ederek yüzde 45 oranında zam ve yüzde 15 oranında refah payı talep etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN