Trafik levhalarında yeni dönem: Hız sınırları yeniden belirleniyor

Trafik levhalarında yeni dönem: Hız sınırları yeniden belirleniyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı, karayollarındaki hız sınırları ve trafik levhalarını tek bir standarda bağlamak üzere ortak bir çalışma başlattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı, karayolu trafiğindeki karmaşayı gidermek için ortak bir düzenleme sürecine başladı. İki bakanlık, Türkiye genelinde hız sınırları ve trafik levhalarında görülen farklı uygulamaları ortadan kaldırarak tek tip standarda geçmeyi planlıyor.

"Karayollarındaki Hız Sınırlama Uygulamalarında Yeknesaklık" genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Genelgeye göre; hız sınırı levhaları, hız sınırı sonu işaretleri ve diğer trafik işaretlemeleri güncel standartlara uygunluk, konum, gereklilik ve görünürlük açısından yeniden değerlendirilecek. Yerleşim yeri dışındaki bölünmüş yollar başta olmak üzere ülke genelinde hız sınırlarını düşüren işaretlemeler gözden geçirilecek.

Ayrıca, meskun mahal dışındaki hemzemin yaya geçitleri standartlara uygunluk açısından incelenecek, okul, hastane bölgesi gibi istisnalar dışında kalan hemzemin yaya geçitleri kaldırılacak.

31 ARALIK’A KADAR TAMAMLANACAK

Çalışmalar, İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda, Adalet, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Milli Eğitim, Sağlık, Tarım ve Orman bakanlıkları ile belediyeler başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarca yürütülecek.

Yeni düzenlemelerde "trafik işaret levhaları mümkün olduğu kadar az, fakat gerektiği kadar çok olmalı" ilkesi esas alınacak.

Düzenlemeler, öncelikli yollarda 1 Eylül’e, diğerlerinde ise 31 Aralık’a kadar tamamlanacak.

Düzenleme ile yaya geçitlerinden otoyollardaki tabelalara kadar her ayrıntı denetlenerek sürücünün dikkatini dağıtan ya da gereksiz levhaların kaldırılması, her yerde geçerli, sade ve net bir hız kuralının getirmesi amaçlanıyor.

YORUMLAR (4)
4 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN