Trafikte bu hatayı yapanlar yandı! Anında 1.671 TL ceza kesiliyor: e-Devlet'ten kontrol edin

Trafikte bu hatayı yapanlar yandı! Anında 1.671 TL ceza kesiliyor: e-Devlet'ten kontrol edin

Otomobil sahipleri bu detaya dikkat etmezse başı çok ağrıyacak. Milyonlarca sürücünün görmezden geldiği bu kuralın ihlali sırasında ceza işlemleri uygulanacak. Trafikte çok fazla önemsenmeyen kural ihlalini yapan sürücülere 1.671 TL tutarında para cezası kesilecek. İşte tüm detaylar...

TRAFİKTE BU DETAYLARA DİKKAT

Otomobil sahiplerine uyarılar gelmeye devam ediyor. Son zamanlarda trafik kullarına uymayan kişi sayısının artmasıyla birlikte ceza işlemleri uygulaması tüm hızıyla devam ediyor.

Trafik cezaları hem ehliyet üzerinden hem de otomobilin plakası üzerinden kolay bir şekilde uygulanabiliyor. Otomobil sürücüleri tarafından sık sık ihlal edilen bu kural ile para cezası uygulanıyor.

150720220913397490185.jpg

EMNİYET KEMERİ

Otomobil sahibi olan vatandaşların dikkat etmesi yönünde sık sık yapılan kural ihlalinin başında ise emniyet kemeri takmamak geliyor. Otomobil sürücüleri seyir halinde olması durumunda emniyet kemeri takmaması halinde para cezasına çarptırılıyor. Emniyet kemeri takmamanın cezası ise 436 TL olarak uygulanıyor.

CEP TELEFONUYLA KONUŞMAK

Otomobil sürücülerinin en çok uyguladığı kural ihlallerinden birisi de seyir halinde cep telefonu ile konuşmak oluyor. Cep telefonunun dikkat dağıtması yönüyle trafik esnasında hayati tehlikeyi artırdığı belirtilerek kural ihlali yapan sürücülere para cezası veriliyor. Trafikte seyir halinde cep telefonu ile konuşmanın cezası ise 951 TL olacağı belirtiliyor.

yeni-yilda-bunlari-yapan-yanacak-iste-yeni-trafik-cezalari-awgl.webp

YAYALARA YOL VERMEK

Trafik esnasında en çok yapılan kural ihlallerinden birisi de yayalara yol vermemek. Yayalara yol vermeyen otomobil sürücülerine para cezası veriliyor. Sürücülerin sık sık yaptığı kural ihlali sonucunda plakaya ya da ehliyet üzerinden 1917 TL tutarında para cezası veriliyor.

PLAKA CEZASI

Trafikte seyir halindeyken en çok dikkat çeken kural ihlallerinden birisi de plakalar oluyor. Plakalarınızın seyir halinde görünmesi ve okunabilir olması gerektiği sürücüler tarafından biliniyor. Trafikteyken plakanızın okunmasını engelleyen bir durumun ya da plakanızın olmaması halinde otomobil sahibine 1.671 TL tutarında para cezası kesilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN