TSK'dan Suriye'ye büyük operasyon iddiası

TSK'dan Suriye'ye büyük operasyon iddiası

TBMM'de Suriye ve Irak'ta 2 yıl daha asker bulundurulmasına yönelik Cumhurbaşkanına yetki veren tezkerenin ardından Rus medyası çok önemli bir haberi gündeme taşıdı. İddiaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın hafta sonu Roma'da gerçekleşmesi muhtemel görüşmesinin ardından TSK, Suriye'ye yönelik iki koldan büyük bir operasyona girişecek. Operasyonun hiçbir duyuru yapılmadan ansızın başlayacağı ileri sürüldü.

Rus RIA Novosti'nin haberine göre; Türkiye, hafta sonu gerçekleşmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden görüşmesinin hemen ardından Suriye'ye iki koldan geniş çaplı bir operasyon için düğmeye basacak.

erdogan-biden.jpg

Herhangi bir duyuru yapılmadan başlaması beklenen operasyonun kuzeydoğu Suriye ve İdlib'te belirlenen hedeflere yönelik olacağı iddia edildi.

"TSK BÖLGEYİ PARÇALARA AYIRDI"

Suriyeli kaynağın Rus medyasına aktardığı bilgilere göre, İdlib'in kuzeybatısında bulunan muhalif grupları desteklemek için Türkiye liderliğindeki gruplar aynı anda iki operasyona hazırlanıyor.

Haberde, TSK'nın, İdlib, Mare ve Azez (kuzey Halep) şehirleri bölgesindeki bazı yerleşim yerleri, şehir bölgesindeki Minnak Askeri Havaalanı’nın yakını başta olmak üzere bölge üzerinde detaylı çalışma yaptığı açıklandı.

suriye-operasyon-tank.jpg

Operasyonun herhangi bir zamanda, beklenmedik bir şekilde olabileceğini açıklayan kaynak, “Büyük olasılıkla, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinden sonra.” dedi.

suriye-turkiye.jpg

TBMM'DE SURİYE VE IRAK TEZKERESİ GEÇTİ

Irak ve Suriye'ye asker göndermeyi içeren tezkerenin süresi, CHP ve HDP'nin "hayır" oylarına karşı AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin "evet" oylarıyla 2 yıl daha uzatıldı. Suriye tezkeresine TİP de 'hayır' dedi.

tbmm.jpg

Suriye ve Irak Tezkeresi TBMM’de kabul edildi. Suriye ve Irak’a asker gönderilmesinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi kabul edildi. CHP ve HDP grupları ‘hayır’ oyu kullanırken, AK Parti, MHP ve İYİ Parti grupları tezkereye 'evet' oyu kullandılar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN