Tüm köylere ücretsiz verilecek! Bakanlık büyük kampanyayı başlattı: Buralara giden herkes teslim alabilir

Tüm köylere ücretsiz verilecek! Bakanlık büyük kampanyayı başlattı: Buralara giden herkes teslim alabilir

Tüm köyleri kapsayan büyük kampanya için bakanlık düğmeye bastı. Oluşabilecek çeşitli tehlikelere karşı önlem alan bakanlık o noktalara giden herkese ücretsiz olarak teslim edileceğini duyurdu. İşte tüm detaylar…

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, tarım arazilerine zarar veren hem insana hem de hayvanlara çeşitli hastalık taşıma riski bulunan fare ve sıçanlara karşı önlem alındığını duyurdu. Türkiye için büyük bir tehdit oluşturan fareler için “Fare Mücadele Kampanyası” başlatılacağı duyuruldu. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, tarafından yapılan yazılı açıklama ile birlikte kampanyanın detayları da belli oldu. İşte tüm detaylar…

YILDA İKİ KEZ YAPILACAK

Bakanlık düzenlenen kampanyanın yılda en az iki kez olacak şekilde yapılacağını duyurdu. Tüm köylere fare zehirlerinin ücretsiz verileceğini belirten bakanlık yapılan açıklama ile birlikte ücretsiz verilecek noktaları da açıkladı. Kampanya doğrultusunda ücretsiz dağıtım yapılacak noktalar şu şekildedir:

sican.jpg

Akdoğan Bölge Tarım Dairesi, Gazimağusa Kaza Tarım Dairesi, Geçitkale Bölge Tarım Dairesi, Girne Kaza Tarım Dairesi, Güzelyurt Kaza Tarım Dairesi, İskele Kaza Tarım DairesiLefke Kaza Tarım Dairesi, Lefkoşa Kaza Tarım Dairesi, Mehmetçik Bölge Tarım Dairesi ve Yenierenköy Bölge Tarım Dairesi’nden teslim alınabileceği belirtildi.

HEM HAYVAN HEM ÇEVRE GÜVENLİĞİ SAĞLANACAK

Kullanılacak olan fare zehirlerinin doğaya zarar vermeden tüm emniyet tedbirleri alarak uygulanması gerektiği belirtildi. Üreticilerin fare zehirlerini amacına uygun bir şekilde olması gerektiğine dikkat çeken bakanlık hem kendilerine hem de çevrenin korunmasının önemli olduğunu vurguladı. Fare zehrinin çocukların ve hayvanların erişemeyeceği yerlere, ağaç kovuklarını veya korunaklı yerlere konulması gerektiğinin altı çizildi.

fare-ilaclama.jpg

Fare ve sıçanların doğal düşmanlarının korunmasının da farelerle mücadeleye yardımcı olabilecek kaydedilirken doğal düşmanlar arasında kara yılan ve yılan türleri ile birlikte baykuş türleri ve tilki türlerinin de yer aldığı vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN