Türkiye'nin en zehirli yılanı o ilimizde görüldü! Görürseniz koşarak kaçın... Tek ısırığı ile 100 kişiyi aynı anda öldürüyor!

Türkiye'nin en zehirli yılanı o ilimizde görüldü! Görürseniz koşarak kaçın... Tek ısırığı ile 100 kişiyi aynı anda öldürüyor!

Havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar kış uykusundan uyandı. Avlanmak için doğaya akın eden yılanlar zaman zaman insan yaşamına dahil olabilmekte. Ülkemizde de sıklıkla görülen yılan vakalarına bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin en zehirli yılanı o ilimizde görüldü! Görürseniz koşarak kaçın. Tek ısırığı ile 100 kişiyi aynı anda öldürüyor. Uzmanlar uyardı, o ilimizde istila başladı!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcaklıklar hızla arttı. Sıcak hava ile birlikte yılan vakalarında artış yaşanırken o ilimizden gelen görüntüler herkesi şoke etti. Türkiye'nin en zehirli yılanı! Görürseniz koşarak kaçın. Uzmanlar bölge halkını son dakika olarak uyardı. Tek ısırığı ile 100 kişiyi aynı anda öldürüyor! Tarihin bilinen en eski yılanı.

Son dönemde yılan haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilmekte. İran sınırında bulunan Esendere belgesinde çekilen görüntüler ise tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Dev yılan kameralara yansıdı. Görünce korkudan kaçacak yer arayacaksınız.

TÜRKİYE'NİN EN ZEHİRLİ YILANI!

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte yılanlar adeta topraktan fışkırmaya başladı. İran sınırında bulunan Esendere beldesinde doğa yürüyüşü yapan Yüksekova Ekolojik Platformu Dağcılık ve Spor Derneği (YEKDASDER) üyeleri tarafından engerek yılanı görüntülendi.

gfgffg-24.jpg

DEV YILAN O İLİMİZDE GÖRÜLDÜ

Yüksekova Ekolojik Platformu Dağcılık ve Spor Derneği (YEKDASDER) Başkan yardımcısı Hakan Zanyar Aykut, yılan ile ilgili "Her hafta yaptığımız etkinlik neticesinde Hakkari bölgesi ilçeleri tanıtmaya çalıyoruz. Bu haftada Esendere bölgesinde 20 kişilik ekiple birlikte doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Doğa yürüyüşü sırasında büyüklüğü ile dikkatimizi çeken bu yılanı gördüğümüzde çok şaşırdık, bölgede nadir gören bir yılan türüdür. Çoğu zaman dağcılık faaliyetlerimizde yılan gördüğümüz oluyor ama böyle büyük yılan görmedik." dedi.

gfgfgf-2023-06-10t123358-148.jpg

TEK ISIRIĞI İLE 100 KİŞİYİ ÖLDÜREBİLİYOR

Engerek yılanının tek ısırığı ile 100 kişiyi aynı anda öldürebildiğini ifade eden Aykut, "Yaptığımız araştırmalar sonucunda Hakkari bölgesinde kayıt altına alınan 22 yılan türünden biri olan ve ismi Ağrı engereği olarak bilinen Hakkari Şişen engereği saldırganlığı ile bilinir. Bu tür Hakkari de üç bölgede bulunuyor. Bu bölgeler Çevre köy, Esendere ve Dağlıca bölgesi. Bu türün oldukça zehirli ve ısırdığı zaman ölüme bile sebebiyet verdiğini öğrendik." uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN