Türklerin yeni rotası olmuştu! Peki tatilin adresi Bodrum mu yoksa Yunanistan mı? Fiyat farkı tartışmasına son nokta koyuldu

Türklerin yeni rotası olmuştu! Peki tatilin adresi Bodrum mu yoksa Yunanistan mı? Fiyat farkı tartışmasına son nokta koyuldu

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte birçok yerli tatil rotasını kapıda vize uygulamasının başladığı Yunanistan’a çevirmeye başladı. Öyle ki Yunanistan Türklerin yeni rotası haline gelirken, Bodrum’la kıyaslanan Rodos’un fiyatları da gündem oldu. Peki, tatilin adresi Bodrum mu yoksa Yunanistan mı olmalı? İşte sektör temsilcilerinin fiyatlarla ilgili gelen eleştirilere yanıtı…

2023 yılının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Micotakis arasında yapılan Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının ardından, Doğu Ege’deki 10 Yunan adasına Türk vatandaşların kapıda vize uygulamasıyla 7 günlük vizesiz geçiş imkanı sağlanmıştı. Bu uygulama, Türklerin ilgisini çekerken Bodrum ve Çeşme gibi turistik bölgelerin de yaz sezonunda sinek avlamasına yol açtı.

bodrum-mu-rodos-mu-daha-ucuz-2.jpg

FİYAT FARKI AĞIZLARI AÇIK BIRAKIYOR

Türkiye’nin gözde turistik bölgelerinden Çeşme ile Bodrum’da fiyatların yüksek olması çok tartışılırken, Yunan adalarına giden Türkler tarafından paylaşılan fiyatlar aradaki farkı da ortaya koydu. Mesela:

Çeşme: Bir yemeğin 7.800 TL iken,

Sakız Adası: Aynı yemeğin 2.800 TL olduğu paylaşıldı.

Bodrum: Her şey dahil 4 gecelik konaklama fiyatları 31 bin TL’den başlarken,

Rodos: Sadece oda ve kahvaltı fiyatları 17 bin TL’den başlıyor.

bodrum-mu-rodos-mu-daha-ucuz-1.jpg

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ NE DİYOR?

Bu duruma sektör temsilcilerinin yorumu ise şöyle:

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz: Fiyat karşılaştırmalarının yanlış olduğunu belirterek, Bodrum’da yüksek fiyatlı işletmelerin bile ayakta kalmak için fiyatlarını makul seviyelerde tuttuğunu savundu.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler: Maliyetlerin yüksek olmasının, döviz artışının olmamasının ve alım gücünün düşmesinin fiyatları artırdığını belirtti.

Bu analizler ise Türkiye’deki turistik destinasyonların yüksek maliyetlerinden dolayı yerli turistlerin Yunan adalarına yönelmesine yol açtığını ve bunun sonucunda da iç turizmde düşüş yaşandığını gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN