Tüyleri diken diken eden köprü! Bu köprüde ölen ölene… Gören turistlerin içi ürperiyor

Tüyleri diken diken eden köprü! Bu köprüde ölen ölene… Gören turistlerin içi ürperiyor

Geçmişten günümüze uzanan tarihi güzellikler turistleri cezbetmeye devam ediyor. Bu köprüyü görenlerin ise içi ürperiyor. 98 metre yükseklik ve 150 metre uzunluğundaki bu köprünün hikayesi ise tüyleri diken diken ediyor. İşte herkesi meraklandıran o köprü..

İspanya'nın Ronda kentinde yer alan Puente Nuevo Köprüsü, hem görüntüsüyle hem de hikayesiyle herkesi şaşırtıyor. Guadalevín Nehri’nin üzerinde bulunan bu taşköprü Ronda'nın eski ve yeni şehirlerini birbirine bağlamaktadır. 1751 ile 1793 yılları arasında José Martín de Aldehuela tarafından inşa edilmiş olan bu köprünün hikayesi de herkesi şaşkına çeviriyor.

İDAM KÖPRÜSÜ

İspanya'nın Ronda kentinde bulunan Puente Nuevo Köprüsü, 98 metre yüksekliği ve 150 metre uzunluğu ile turistlerin ilgisini çekiyor. Döneminin en yüksek köprüsü olarak kayıtlara geçen Puente Nuevo Köprüsü, geçmiş yıllarda idamlarla lekelenmiş bir köprü olarak biliniyor.

puente-nuevo-koprusu.jpg

Köprünün inşası sırasında birçok işçi kazalarda hayatını kaybederken köprü tamamlandıktan sonra idam mahkumlarının son yürüyüşlerini yapması için de kullanılmıştır. Köprüden atlayarak idam edilme yöntemi 18. yüzyıldan 20. yüzyılın başlarına kadar Ronda’da yaygın olarak kullanılan bir idam şekli olarak biliniyor.

TARİHİN KANLI KÖPRÜSÜ

Son derece acımasız ve vahşi bir yöntem olarak uygulanan idam şekli mahkumların elleri ve ayakları bağlı olarak köprüden aşağı atılması ile sonlanıyor. Nehrin Kayalık surlarına çakılarak hayatını kaybeden binlerce kişi bulunurken şimdilerde bu köprünün hikayesi ise duyanların içini ürpertiyor.

puente-nuevo-koprusu-nerede.jpg

Puente Nuevo Köprüsü’nden atlayarak idam edilenler arasında, siyasi suçlular, suçlular ve hatta intihar edenler de vardı. Ronda halkı tarafından büyük bir korku ve dehşet içinde izlenen bu idamlar günümüzde hala hatırlanırken bir şehrin karanlık geçmişini de gözler önüne seriyor. Köprüyü ziyaret edenler ise yaşanan trajik olayların anısına saygı duruşunda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN