Ümit Özdağ'dan Bakan Soylu'ya tazminat davası: Sokak hayvanlarına mama alacağım

Ümit Özdağ'dan Bakan Soylu'ya tazminat davası: Sokak hayvanlarına mama alacağım

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kendisine yönelik sözleri nedeniyle manevi tazminat davası açtı. Yapılan açıklamada, “Davanın kazanılması durumunda, sokak hayvanları için mama alınarak barınaklara dağıtılacaktır” denildi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki gerginlik sürüyor. İçişleri Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü ile Göç İdaresi Başkanlığı dün Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Bakanlığın gönderdiği dilekçelerde, Ümit Özdağ'ın açıklamalarının basın ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı vurgulanarak, "Söz konusu açıklamalar, halkı yabancılara karşı kin ve tahrike yönlendirdiği, demokratik toplum gerekleriyle bağdaşmayan, kamu barışını, kamu düzenini ve kamu güvenliğini tehlikeye düşürecek mahiyette olduğu açıktır" denilmişti.

Ayrıca dilekçede, Ümit Özdağ hakkında savcılık tarafından resen tespit edilecek suçlardan dava açılması talep edildi.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ da bugün Bakan Soylu’ya, kendisine yönelik açıklamaları nedeniyle manevi tazminat davası açtığını duyurdu.

Zafer Partisi'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

AÇIKÇA KÜFRETMİŞTİR”

“Süleyman Soylu, 05.05.2022 tarihinde katıldığı TGRT Haber isimli TV programında, Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’a kamuoyunda saygınlığı hedef alan küçük düşürücü ifadeler kullanmıştır. Daha doğru bir ifade ile açıkça küfretmiştir. Program sunucusunun, ‘Kendisinden bir cevap var’ demesine karşılık cevap olarak aynen şu ifadeleri kullanmıştır:

‘Hiç, hiç muhatabım değil. Hiç kabul etmem, hiç adam yerine koymam. Hayır, kabul etmem. Bunu söylerseniz toplantıyı terk ederim. Ben bu adamı adam yerine de insani yerine de koymam. Bu, hayvandan aşağı bir adamdır. Esfel-i Safilindir, bu kadar basit. Adam yerine koymam. Kendisi adam yerine girmeye çalışıyor. Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. Bu kadar açık istihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir. İtibarımızı onun itibarıyla bir araya getirir miyiz’ dedi.

“SALDIRILMIŞ VE KÜÇÜK DÜŞÜRÜLMEYE ÇALIŞILMIŞTIR”

AİHS (Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi) ve Anayasa çerçevesinde bir partinin Genel Başkanı sıfatıyla, siyasi bir kişilik olarak düşüncelerini ifade etmiş olmasından dolayı, kamuoyu önünde kişiliğine saldırılmış ve küçük düşürülmeye çalışılmıştır.

“SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA ALINARAK BARINAKLARA DAĞITILACAKTIR”

Bu sebeple Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ tarafından, manevi tazminat davası açılmıştır. Davanın kazanılması durumunda, sokak hayvanları için mama alınarak barınaklara dağıtılacaktır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN