Bakan Soylu'dan ilginç çıkış: Suriyelileri gönderirsek iş yeri sahipleri isyan eder

Bakan Soylu'dan ilginç çıkış: Suriyelileri gönderirsek iş yeri sahipleri isyan eder

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında Türkiye'deki Suriyeli göçmenlerin gönderilip gönderilmeyeceği tartışmalarına ilişkin "Fabrikanda Suriyeliyi çalıştır, sömür, sigortasını yaptırma. Bir milyon insan gidecek. Kim isyan edecek biliyor musun? O iş sahipleri." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber'de Ankara Temsilcisi Ercan Gürses'in sorularını yanıtladı.

Soylu, canlı yayını, “Göç konusunda her şeyi konuşacağız... Sessiz ölümleri, yapılanları politikaları, yalanları, dezenformasyonları, operasyon çocuklarını… Her şeyi konuşacağız...” sözleriyle duyurmuştu.

'2017'DEN BU YANA SURİYELİ SAYISININ ARTMADI'

Yayında Türkiye'deki Suriyeli göçmen sayısına ve kaç Suriyelinin vatandaşlık aldığına dair bilgiler paylaşan Soylu, "Türkiye’de 3 milyon 762 bin 686 Suriyeli var. 200 bin 950 Suriyeli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu" dedi. Öte yandan Soylu, 2017'den bu yana Suriyeli sayısının artmadığını söyledi.

'ÖNCE İŞ İNSANLARI İSYAN EDECEK'

Programda 'göçmenlerin gönderilmesi' konusuna da değinen Soylu'nun "İstanbul'da fabrikanda Suriyeli çalıştır, sigorta da yapma. Sonra 'Bu Suriyeliler ne olacak' de. Önce iş insanları isyan edecek. Benim Çalışma Bakanlığı döneminde iş insanları geldi. Suriyelilerin çalışması için düzenleme yapılmasını istedi" sözleri dikkat çekti.

"SURİYELİLERİ ÇEKİN, BU ÜLKE EKONOMİSİ ÇÖKER"

Benzer ifadeler, Suriyeli göçmenlerin ekonomiye önemli katkıları olduğunu savunan AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay'dan gelmişti. Aktay "İşverenler, yatırımcılar, sanayiciler Suriyelilerden çok memnun. Çok önemli bazı yerlerde Suriyelileri çekin, bu ülke ekonomisi çöker" ifadelerini kullanmıştı.

soylu.jpg

'KENDİSİ SOROS ÇOCUĞUDUR'

Soylu, göçmen karşıtı çıkışlarıyla bilinen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın cevap hakkı doğduğu için yayına bağlanmak istemesiyle ile ilgili de oldukça sert konuştu.

Özdağ'a cevap hakkı verilmesine karşı çıkan Soylu sözlerine şöyle devam etti:

"Kendisi Soros çocuğudur. Operasyon çocuğudur. Hiç adam yerine koymam. Kabul etmem; onu yayına bağlarsanız toplantıyı terk ederim. Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. Bu hayvandan aşağı bir adamdır"

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Hepimiz buralara geldik bir yerlerden. Nereden geldik? Kim nereden geldi bu coğrafyaya? İstila olacakmış; kim neyi istila yapacak ya… Biz PKK’ya, PYD’ye yaptırmadık. Yapmaya çalıştılar; Kılıçdaroğlu’nun arkadaşları yapmaya çalıştı. Belediye Başkanlarının terörist olarak belediyelerine aldıkları paydaşları yapmaya çalıştılar; yapabildiler mi?”

RAKAMLARA ‘YUH’ ÇIKIŞI

Sunucu Ercan Gürses’in, “Deniyor ki İstanbul özel bir yer; çok kalabalık bir yer… İstanbul’da açıklanan rakam da çok yüksek bulundu bazı kesimler tarafından. 1 milyon 305 bin kayıtlı sığınmacının İstanbul’da olduğu söyleniyor…” ifadelerine yanıt veren Soylu, “Yuh derim yuh … Özür diliyorum; yuh yuh… Ben bu okur yazarlığı anlamakta zorlanıyorum… Ne kadar sığınmacı dediniz?” şeklinde yeni bir soru yöneltti. “1 milyon 305 bin…” yanıtını alan Soylu, “Yok 13 milyon sığınmacı…. 33 milyon sığınmacı… 53 milyon sığınmacı… Bu yalanlardan bıktık vallahi…” dedi.

Soylu, "İstanbul'da toplam 500 bin kayıtlı Suriyeli var. 3.5 milyonun üzerinde Suriyeli kesinlikle yoktur. Son 5 yılda 1,5 milyon göçmen Türkiye'den ayrıldı. Türkiye’de 3 milyon 762 bin 686 Suriyeli var. 200 bin 950 Suriyeli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu" ifadelerini kullandı.

UCUZ İŞGÜCÜ İTİRAFI

"İstanbul'da fabrikanda Suriyeli çalıştır, sigorta da yapma. Sonra 'Bu Suriyeliler ne olacak' de. Önce iş insanları isyan edecek. Benim Çalışma Bakanlığı döneminde iş insanları geldi. Suriyelilerin çalışması için düzenleme yapılmasını istedi."

SESSİZ İSTİLA FİLMİNE TEPKİ

"Sessiz İstila bir edepsizliktir. Bir yalandır ve bunu ortaya koyup bunu sosyal medya üzerinden toplumu tahrik eden ve direk hükümeti hedef alan saldırı ile karşı karşıyayız. Ümit Özdağ'ın yaptığı Soros taktiğidir."

(Sosyal medyadaki paylaşımlar hakkında) "Bunlarda ahlak denilen bir kavram var mı? Bunlar birilerinin çocukları olmuşlar, operasyon çocukları olmuşlar, Soros gibilerin çocukları olmuşlar. Bu toprakların çocukları değiller."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (84)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
84 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN