Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriyelilerin onurlu geri dönüşü için gayret gösteriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriyelilerin onurlu geri dönüşü için gayret gösteriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçiler ile iftar programında konuştu. Erdoğan, "Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

AK Parti tarafından geleneksel hale getirilen 'Büyükelçiler İftarı', bu sene de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşiyor. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen geleneksel iftar programına birçok ülkenin temsilcisinin yanı sıra Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar ve Rusya Büyükelçisi Aleksey Yerhov da katıldı. İftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya ve Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Görüşmeler sayesinde taraflar somut sonuçlar elde etti. Sivillerin hedef alınması çabalarımıza gölge düşürdü. taraflar arasında çevrimiçi görüşmeler devam ediyor. Her iki tarafın da güven duyduğu ülke olarak biz de çabalarımızı sürdürüyoruz. Temas halinde olduğumuz pek çok lider de bunu ifade ediyor. Sayın Zelenskiy ve Sayın Putin ile düzenli telefon görüşmeleri gerçekleştiriyorum. İki lideri Türkiye'de buluşturma arzumu her fırsatta söylüyorum. Bu savaşın bir kazananı olmayacağını iletiyorum. Ekonomik maliyetlerde artıyor. Savaşın etkisiyle özellikle Balkanlarda etnik ve kültürel fay hatları yeniden hareketleniyor. İki komşumuz arasında önce ateşkesin sonra da kalıcı barışın gerçekleşmesi çok önemli. Diyalog yoluyla barışçıl bir çözüm bulunabileceğini gönülden inanıyorum. İstanbul'daki görüşmelerden herkesin mutmain olabileceği sonuçlar alabilmek için çalışmaya devam edeceğiz.

"MAZLUMLARA SAHİP ÇIKIYORUZ"

Birliğin bazı üye ülkelerin kısıt çıkarlarına teslim olmadan anlamlı adımlar atmasını bekliyorum. Ukrayna krizi devam ederken, diğer insani dramları göz ardı edemeyiz. Milyonlarca masum insan bir Ramazan ayını daha buruk geçiriyor. Tedbir alınmadığı için ölen her bir masumla birlikte insanlıkta ölüyor. Türkiye 3,5 milyon Suriyeli olmak üzere 5 milyon kişiye geçici ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda Güney sınırımızın hemen ötesinde rejimin bombaları altında hayata tutunmaya çalışan mazlumlara da sahip çıkıyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz

"TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜYLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR"

PKK, YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere kaynağı neresi olursa olsun terörün tüm çeşitleriyle mücadelemizi devam ettiriyoruz. Terör örgütlerine özellikle finans temin eden kaynakların kesilmesi konusunda tüm dostlarımızın desteğini bekliyoruz.

"SALDIRILARI LANETLEDİĞİMİZİ DİLE GETİRDİK"

Mescid-i Aksa'da olanları görüyoruz ve bunu yaşamak asla istemiyoruz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı ile de Türkiye ziyaretinde konuşmuştuk. Temenni ederim ki bir daha hiç yaşamayız. Filistin davasına sahip çıkmaya devam ediyoruz.

İlk kıblemiz Kudüs konusunda hassasiyetimiz tüm dünyanın malumudur. Dün Mahmud Abbas ve BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştüm. Saldırıları lanetlediğimizi dile getirdik.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (35)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
35 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN